Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR total în SERVICII și DNA: Ancheta pe care o deschide Comisia pentru controlul SRI împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Ultima Ora breaking news

Se prefigurează un cutremur total în servicii și DNA! Preşedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat că va cere SRI informații despre vizitele pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, le-a avut în două sedii ale Serviciului, în 2014. Cererea vine după ce Comisia l-a audiat pe Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, care a prezentat și e-mailul în care un nume important al Serviciului l-a susținut pe un fost președinte al Camerei Deputaților.

”Domnul Daniel Dragomir a prezentat mailul prin care o persoană din conducerea SRI a susținut un fost șef al Camerei Deputaților. A prezentat și detalii despre un soft pe care doar SRI îl avea, dar care e prezent în multe dosare ale DNA.Ne-a mai spus un lucru şi am fost toţi de acord, membrii comisiei, să solicităm SRI pe toată perioada anului 2014, dacă nu mă înşel, să vedem de câte ori doamna Laura Codruţa Kovesi s-a aflat la sediile SRI "K2" şi "T14". Este vorba despre vizitele pe care le-a făcut şi ne interesează doar cele pe care le-a făcut după ora 17,00, nu în timpul programului. Care sunt persoanele care au mai participat la aceste întâlniri şi ne-a sugerat să identificăm dacă aceste întâlniri precedau cumva hotărâri judecătoreşti de a doua zi. Abia după ce o să avem aceste materiale o să putem să identificăm, să căutăm sau să îl determinăm pe domnul Dragomir să ne spună explicit la ce se referă.”, a spus Manda.

Citește și: Caz uluitor în România: Mare atenție ce scrieți pe Facebook/Cum puteți fi dați în judecată sau amendați

Majoritatea miniştrilor din perioada 2012 - 2016, dar şi un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai importanţi sau mai vocali, cam de la fiecare partid, ar fi fost interceptaţi pe mandate de siguranţă naţională, a afirmat miercuri fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, la Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, citat după audiere, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

"Ce ne-a şocat a fost - spunând că atât timp cât s-a ocupat în cadrul Ministerului Justiţiei şi avea acces la acest fel de informaţii, având calitatea de şef al structurii de securitate, în perioada în care a fost, şi vorbim de perioada 2012 - 2016, guvernarea respectivă - majoritatea miniştrilor au fost interceptaţi pe mandate de siguranţă naţională, iar din Parlament, din ce îşi aduce domnia sa aminte, un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai importanţi sau mai vocali, cam de la fiecare partid", a precizat Manda.

Citește și: Dan Negru, atac dur la adresa unei mari televiziuni: Ce capital important deține și nu știe să-l folosească

El a adăugat că acestea sunt afirmaţii ale lui Ovidiu Puţura, care trebuie probate.

"Sunt afirmaţii ale domniei sale. Rămâne să vedem dacă se probează aceste lucruri şi o să încercăm să probăm în schimbul de documente cu SRI.

Citește și: S-a vândut! Ce coloși au preluat activele gigantului Oltchim Râmnicu Vâlcea

A spus că există martori pe care domnia sa i-a indicat şi că, în momentul în care a fost judecat, a fost o pauză de câteva minute, judecătorul a părăsit sala şi a avut o întâlnire cu un ofiţer din conducerea SRI, lucru pe care trebuie să vedem dacă s-a întâmplat şi dacă este legal, după care s-a întors, a continuat audierile şi a şi stabilit în pronunţare decizia.

Judecătorul a spus că nu se simte bine, vrea o pauză de cinci minute, după care s-a retras, s-a simţit foarte bine şi a continuat încă vreo câteva ore audierile.Sunt lucruri care îl vizează, nu suntem obligaţi să le luăm cu titlu de lucru definitiv, dar a indicat inclusiv persoane pe care să le invităm la comisie şi speranţa domniei sale este că vor proba.Aşteptam să mă întrebaţi cine este persoana care a fost la ÎCCJ pe care domnul Puţura îl prezintă comisiei. Cine e? E vorba despre persoana care se ocupă cu câmpul tactic. A fost o persoană din conducerea SRI care ne-a explicat cum e cu câmpul tactic.", a menţionat Manda.

Citește și: Foarte interesant! Ce facilitate lansează WhatsApp și la ce vă va folosi

Ovidiu Puţura a prezentat la audierea de miercuri de la Comisia parlamentară pentru controlul SRI o situaţie în care, relativ la perioada cât a fost în Ministerul Justiţiei, susţine că "există judecător condamnat şi judecători anchetaţi pentru infracţiunea de abuz în serviciu formulată de DNA", a declarat după audiere preşedintele comisiei, Claudiu Manda. 

"Singurul motiv fiind că soluţia pe care au dat-o într-un dosar nu era soluţia pe care o aşteptau probabil procurorii DNA sau care nu era în opinia procurorilor DNA. Şi pentru acest caz înţeleg că există o doamnă judecătoare condamnată deja şi alte trei persoane dintr-un alt complet la care ne-a făcut referire", a declarat Manda.

Citește și: Premierul Mihai Tudose a început ASALTUL! Pe cine a CONCEDIAT șeful Guvernului .

Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a fost audiat miercuri la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

Puţura a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la cinci ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie.

Citește și: Se întâmplă în România: Spitalul unde exodul medicilor s-a oprit, iar venitul ajunge la 18 000 de lei lunar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.