Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMURUL care dărâmă sistemul: Zeci de șefi vor fi SCHIMBAȚI

sah mat

Se anunță un adevărat cutremur ce va dărâma sistemul din instituțiile de forță ale Guvernului. S-a stabilit sa se faca o retragere masiva a multora dintre cei care in prezent conduc servicii secrete sau diverse directii din ministerele de forta ale guvernului.

Citește și: Nu e fată cuminte: Eleva violată din Vaslui face video-chat / FOTO HOT

Mulți șefi vor primi o avansare în grad, dar va urma pensionarea, scoaterea lor din sistem, totul cu ocazia zilei de 1 Decembrie. In schimb, toti cei care se vor mai alege cu inca o stea pe epoleti isi vor lua un angajament tacit ca, beneficiind si de prevederile noii legi a pensiilor militarilor si politistilor, vor face singuri un pas inapoi, eliberand astfel scaunele de care se tineau de atata vreme.

Citește și: Scenariu TERIBIL: În Capitală, lovitura de teatru abia acum urmează

Pana una-alta, „veteranii” sistemului nu doar ca nu vor fi maziliti intr-o singura zi, cum sperau multi, dar ei vor mai primi si noi grade, care le vor aduce inclusiv importante profituri financiare. Dar la pensie! Si acesta este reversul medaliei, pentru ca acordarea „stelelor” este strict conditionata, dupa cum sustin sursele noastre, de retragerea ulterioara de pe functiile detinute. Fie prin plecarea la pensie, fie prin abandonarea functiilor de conducere detinute si retragerea in cunoscutele „cimitire ale elefantilor” din sistem. Ceea ce va face ca acest val de avansari sa tina practic locul unei veritabile legi a lustratiei, asteptata de atata vreme. Asa ca, de la STS si SPP pana la MAI si MApN, se spera ca structurile aferente vor fi in acest fel „curatate” definitiv de reprezentantii vechii garzi.

Citește și: Victor Ponta: Îi trimit demisia lui Klaus Iohannis

Procedura de curatire a sistemului se anunta insa una extrem de greoaie, urmand a se incheia pana la alegerile locale de anul viitor. Ceea ce i-a scos din tatani pe adeptii unei decapitari radicale a conducerilor structurilor, dupa modelul adoptat de Traian Basescu cand a venit la Palatul Cotroceni, scrie ziarul Național. Numai ca succesorul acestuia in fruntea statului pare sa fi inclinat deja balanta catre varianta acestei „cosmetizari” in timp, ceea ce nu inseamna insa ca, la un moment dat, nu putem asista la o rasturnare a situatiei. Insa pana la transpunerea in practica a operatiunii „Ultima stea”, deja au aparut primele doua exceptii de sefi care au primit duble garantii ca vor ramane si in viitor pe importantele functii detinute in prezent. Asa ca, in paralel cu revolutia de catifea din sistem care se va desfasura la vedere, am putea asista si la o subterana lupta de gherila pentru ocuparea celor cateva locuri disponibile pe „lista exceptiilor”.

Citește și: Rareș Bogdan face DEZVĂLUIRI zguduitoare despre Sorin Oprescu: Ce punea la care primarul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.