Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremurul cu magnitudinea de 6,1 din Yunnan a dus la moartea unei persoane şi dispariția altor trei

Shutterstock
cutremur seism

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei sunt date dispărute în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 care s-a produs vineri în provincia Yunnan, în sud-vestul Chinei, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), relatează AFP.

Cutremurul a avut loc la ora locală 21:48 (13:48 GMT), epicentrul fiind localizat în apropierea oraşului Dali, o destinaţie turistică populară, la o adâncime de 10 kilometri, a adăugat USGS.

Un şofer de camion a murit după ce a fost lovit în urma căderii unei stânci, au precizat autorităţile locale, adăugând că alte trei persoane au dispărut sub dărâmături, scrie Agerpres.ro.

Unele clădiri s-au prăbuşit, iar altele au fost avariate, potrivit autorităţilor regionale. ''Situaţia este monitorizată îndeaproape şi se fac verificări'', au subliniat sursele citate.

Centrul chinez de reţele seismice a sfătuit populaţia să ''stea departe de clădiri'', într-un mesaj postat pe platforma Weibo.

Centrul de monitorizare a seismelor a declarat că cutremurul s-a produs după ''o serie de cutremure mai mici'' care au avut loc cu mai puţin de o oră înainte.

Provincia Yunnan este extrem de expusă la cutremure ca urmare a coliziunii plăcilor tectonice eurasiatică şi indiană care formează vastul lanţ muntos Himalaya.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.