Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuvintele nu pot face miracole, dar au puterea de a vindeca, afirmă premierul Jacinda Ardern, la doi ani de la atacurile de la Christchurch

ABC News
jacinda ardern

Sute de persoane au participat sâmbătă la o slujbă de comemorate pentru omagierea victimelor atacului produs la 15 martie, la doi moschei din Christchurch, în Noua Zeelandă.

În total 51 de credincioşi au fost ucişi prin împuşcare de către un adept al supremaţiei albilor australian în două moschei, la Christchurch, cel mai important oraş de pe Insula de Sud, un masacru pe care l-a filmat şi difuzat în direct pe Facebook, potrivit news.ro.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu reacționează la atacul lui Florin Cîțu: ‘Pramatia aia schizoidă m-a făcut terorist’

Multe persoane au fost rănite în aceste atacuri, iar primarul din Christchurch Lianne Dalziel le-a mulţumit, deoarece şi-au împărtăşit experienţa, "chiar dacă a fost foarte greu".

Premierul Jacinda Ardern a afirmat că nu are cuvinte pentru a vorbi despre această dramă, subliniind că nimeni nu poate uşura trauma prin care au trecut cei care au supravieţuit.

"Dar în timp ce cuvintele nu pot face miracole, acestea au puterea de a vindeca. Asta înseamnă că trebuie folosite cu înţelepciune", a spus ea.

Potrivit DPA, fotografiile victimelor au fost proiectate pe un ecran, fiindu-le citite numele.

Comemorarea, transmisă online, a fost organizată de comunitatea musulmană locală, autorităţi şi tribul maori Ngai Tuahuriri.

Ceremonia de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.