Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuvintele premierului nu mai înseamnă nimic pentru autoritățile din Capitală - Restaurantele și terasele se închid, inclusiv pentru vaccinați

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat vineri seara o hotărâre referitoare la noi restricții care se aplică în Capitală de duminică, 3 octombrie. Printre aceste măsuri se numără și închiderea restaurantelor și teraselor.

„Art. 15 (1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este interzisă.

(2) Activitatea restaurantelor și a cafenelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități”, se arată în hotărârea CMBSU.

Hotărârea integrală, AICI! (.pdf)

Paradoxal, această hotărâre vine la doar două zile după ce premierul Florin Cîțu afirma ceva total diferit. Cîțu a declarat că restaurantele și cafenelele pot rămâne deschise indiferent de incidență, însă doar în anumite condiții.

„Am cerut domnului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU prin care să permitem activitățile economice de acest gen, în special în HORECA să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență. Nu trebuie să-i penalizăm pe cei vaccinați, e un principiu de la care nu vreau să mă dau la o parte”, a declarat, miercuri, premierul.

Hotărârea CMBSU nu prevede nicio excepție pentru persoanele vaccinate, intrând astfel în contradicție cu declarațiile premierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.