Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacă ai nasul mare, ar putea fi vina mamei: Poftele din timpul sarcinii pot influența trăsăturile faciale ale bebelușului (studiu)

Unsplash
nas mare

Trăsăturile faciale pot fi influențate de ceea ce a mâncat mama ta în timpul sarcinii. Dietele bogate în proteine duc la nasuri și maxilare mai mari, susțin oamenii de știință.

Trăsăturile faciale unice ale fiecărei persoane ar putea fi influențate de ceea ce a mâncat mama lor în timpul sarcinii, potrivit unui studiu - dietele bogate în proteine ducând la nasuri și maxilare mai late. Diferențele subtile în felul în care arată oamenii, de la forma craniului până la cantitatea de cartilaj din nas, sunt create în uter de genele declanșate de alimentație.

Cu cât se consumă mai multe proteine în timpul sarcinii, cu atât aceste gene, cunoscute sub numele de "mTORC1", devin mai active.

Cercetătorii spun că acest lucru poate "regla fin" aspectul facial al copilului, modificând lungimea nasului și lățimea nărilor, forma obrajilor și proeminența maxilarului.

În timp ce aspectul de bază al feței umane este determinat de genele părinților, frații și surorile arată adesea foarte diferit și chiar și gemenii "identici" nu sunt niciodată la fel.

Studiul care arată cum influențează dieta mamei trăsăturile feței

 

Un studiu a arătat că trăsăturile faciale unice ale fiecărei persoane ar putea fi influențate de ceea ce a mâncat mama lor în timpul sarcinii - dietele bogate în proteine conducând la nasuri și maxilare mai largi (imagine de arhivă).

Motivul pentru aceste diferențe subtile i-a nedumerit mult timp pe oamenii de știință, dar acum ei cred că dieta mamei este parțial responsabilă pentru aspectul urmașilor.

Într-un studiu publicat în revista Nature Communications, cercetătorii internaționali au declarat: "În acest sens, cercetătorii au fost de părere că 'Am descoperit că modularea nivelului de proteine din dieta maternă reglează activitatea mTORC1, ceea ce duce la schimbări subtile, dar distincte, în forma craniofacială a embrionilor'.

Aceștia au precizat că acest lucru duce la un 'spectru' de caracteristici faciale diferite.

Șoarecilor și peștilor gravide li s-au administrat diete diferite, iar cercetătorii au descoperit că acestea au modificat semnalizarea mTORC1 în uterul lor, conferind urmașilor lor caracteristici faciale particulare.

S-a demonstrat că dietele bogate în proteine cauzează trăsături faciale mărite, cu maxilare mai pronunțate și cartilaje nazale mai groase. Cu toate acestea, hrănirea mamelor cu alimente mai puțin proteice a dus la fețe mai subțiri și trăsături faciale mai ascuțite.

Cercetătorii au declarat că fenomenul ar putea oferi unor animale un avantaj în funcție de mediul în care se nasc.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.