Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns! Femeie de la un azil din SUA, trimisă cu sacul mortuar la pompe funebre deși era încă în viață

msn.com
deces covid mort decedat spital pacient autopsie

O femeie a fost găsită în viață după ce cei de la azilul în care era internată au crezut-o moartă și au trimis-o, într-un sac mortuar, la pompe funebre. S-a întâmplat la Centrul de îngrijire specială pentru bolnavi de Alzheimer Glen Oaks din Urbandale, SUA, anunță Mediafax.

Femeia de 66 de ani din Iowa s-a trezit într-un sac mortuar "gâfâind după aer" după ce azilul unde se afla internată a presupus că a murit.

Centrul Glen Oaks Alzheimer's Special Care Center din suburbia orașului Des Moines riscă amenzi de 10.000 de dolari după ce angajații nu și-au dat seama că femeia era încă în viață, relatează New York Post.

Povestea a început când o angajată s-a străduit să găsească pulsul femeii în dimineața zilei de 3 ianuarie. Pacienta, care suferea de demență cu debut precoce, anxietate și depresie, fusese mutată în centrul de îngrijire paliativă de numai o săptămână. Angajata, care se afla la sfârșitul turei sale de 12 ore, a alertat o asistentă medicală, care le-a spus anchetatorilor că nici ea nu a putut auzi bătăile inimii și nu a văzut-o pe femeie respirând.

Pacienta în vârstă de 66 de ani a fost declarată moartă în jurul orei 6:30, la 90 de minute după ce prima angajată a avut suspiciuni că nu ar mai trăi.

Un angajat al firmei de pompe funebre și un al doilea asistent medical - niciunul dintre ei nu a observat semne de viață la femeie - au pus-o într-un sac mortuar și au transportat-o la Ankeny Funeral Home & Crematory, iar cei de acolo au remarcat că era vie.

"Când au desfăcut sacul, angajații de la pompe funebre au remarcat că femeia gâfâia după aer", se arată în raport.

Femeia a fost dusă imediat la spital, unde s-a constatat că respira, dar nu răspundea la stimuli. Ea a fost dusă din nou la Centrul de îngrijire specială pentru bolnavi de Alzheimer Glen Oaks și a murit două zile mai târziu, cu familia alături.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.