Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacă unii suporteri vor boicota Cupa Mondială, nu este o problemă, a afirmat van Gaal

twitter.com
as roma suporteri

Suporterii care nu vor dori să vină în Qatar sau chiar să urmărească Cupa Mondială de fotbal 2022 "au dreptate,. dacă acestea sunt convingerile lor", a afirmat, miercuri, selecţionerul echipei Olandei, Louis van Gaal, unul din criticii privind atribuirea turneului final acestei competiţii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Eu cred că au dreptate să o facă dacă ei cred că trebuie să facă asta, deci nu este o problemă", a subliniat decanul de vârstă al celor 32 de selecţioneri participanţi la Cupa Mondială, în vârstă de 71 de ani, la prima sa conferinţă de presă în Qatar, unde Olanda a sosit marţi.

"Dar eu sper că vom juca de o manieră atât de fantastică, încât la finalul turneului, când vom disputa finala, ei vor putea vedea cât sunt de buni", a adăugat van Gaal.

Suporterii, proveniţi în special din Europa occidentală, au evocat posibilitatea de a boicota competiţia, pe fondul criticilor privind respectarea drepturilor omului în acest stat din Golf.

Louis van Gaal a stârnit o controversă în martie, apreciind că decizia de a organiza Cupa Mondială în Qatar a fost "ridicolă". El a acuzat FIFA că a fost motivată doar de bani şi de interese comerciale".

"Nu trebuie să uităm că este o cultură complet diferită aici în Qatar. Dar trebuie să ne uităm la propria noastră cultură, să vedem dacă lucrurile se întâmplă la fel de bine ca la noi. Scopul FIFA este să dezvolte ţările. Dar eu cred că trebuie să jucăm în ţările fotbalului, pentru că au experienţă. Şi să asimilăm Qatarul, dar în alt mod", a adăugat el.

O delegaţie a muncitorilor urmează să fie primită joi în cantonamentul Olandei pentru a evoca subiectul drepturilor sociale, aflate în atenţia Federaţiei olandeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.