Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacă Viktor Orban ar deceda de un infarct, ar fi un lucru corect! Scandal diplomatic uriaș între Ungaria și Austria

BBC
Viktor Orban

Ambasadorul Austriei la Budapesta a fost convocat vineri la Ministerul de Externe al Ungariei în legătură cu o postare "scandaloasă" a directorului general al radiodifuzorului public austriac ORF pe pagina sa de Facebook, a declarat joi purtătorul de cuvânt al MAE ungar Mate Paczolay, citat de MTI. În comentariul respectiv, care a fost între timp retras, Karl Pachner afirma că dacă premierul ungar Viktor Orban ar deceda în urma unui atac de cord ar fi "un lucru corect", a indicat Mate Paczolay, referindu-se - potrivit agenţiei de presă EFE - la poziţia şefului guvernului ungar faţă de invazia Rusiei în Ucraina, scrie Agerpres.

Citește și: Calmul e de fațadă - Serghei Lavrov a izbucnit în Arabia Saudită: Rusia are probleme grave cu exporturile de cereale

Ministerul ungar de Externe aşteaptă o explicaţie de la ambasadorul Austriei în legătură cu această declaraţie pe care a calificat-o drept "grosolană şi profund şocantă".

Declaraţia împotriva liderului ultranaţionalist ungar, considerat cel mai mare aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin în cadrul Uniunii Europene, a fost virulent denunţată de Budapesta, consemnează EFE. "Un atac de cord ar fi destul de corect, având în vedere constituţia sa şi potenţialul său de surescitaţie!", a scris Karl Pachner, care ulterior şi-a cerut scuze.

Pachner şi-a justificat furia faţă de Orban prin faptul că poziţia liderului ungar a întârziat aprobarea celui de-al şaselea pachet de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei. "Evident, nu doresc moartea lui Orban", a asigurat responsabilul ORF, care a spus că declaraţia sa a fost "sarcastică", dar şi "puţin gândită şi confuză", potrivit presei ungare şi austriece.

Guvernul austriac a calificat comentariul ca fiind "fără îndoială dezagreabil şi complet inacceptabil", dar a ţinut să sublinieze că Pachner l-a făcut pe un cont privat de Facebook şi că aceasta nu are nimic de-a face cu poziţia oficială a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.