Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacia cheamă înapoi în service mii de mașini: Ce probleme au fost decoperite

Facebook
dacia dacia

Dacia a declanșat o campanie de rechemare în service pentru modelele Sandero și Jogger din cauza unor probleme întâmpinate la transmisia manuală. Astfel, vehiculele Sandero și Jogger echipate cu cutie de viteze manuală sunt afectate de această campanie.

Inițial raportată de publicația L’Argus, campania cu codul EEB3 vizează mai mulți proprietari ai acestor modele, care au primit notificări pentru a se prezenta în service în vederea unei actualizări de software.

Este vorba despre toate unitățile de Sandero 3 și Jogger echipate cu transmisie manuală, fabricate între lansarea celor două modele și data de 16 februarie 2024. Această campanie acoperă atât vehiculele produse în România, la fabrica din Pitești, cât și cele produse în Maroc, la Tanger.

Este important de menționat că această campanie nu este oficială, așa cum sunt cele care vizează probleme de siguranță sau poluare. Prin urmare, dacă ați primit o notificare, nu sunteți obligat să vă prezentați imediat la service.

Operațiunea constă în reprogramarea calculatorului de injecție al motorului. La prima vedere, acest lucru poate părea nepotrivit cu problemele la cutia de viteze manuală. Cu toate acestea, producătorul explică că transmisia ar putea fi supusă unui nivel de cuplu necorespunzător, ceea ce ar putea perturba schimbarea vitezelor.

Actualizarea software-ului computerului ar trebui să ajute la prevenirea acestei situații. Pe termen lung, aceasta ar putea contribui la prelungirea duratei de viață a cutiei de viteze de pe Sandero și Jogger. Prin urmare, nu există motive pentru care proprietarii ar trebui să refuze această campanie, care durează aproximativ 35 de minute. De asemenea, costurile vor fi acoperite de Dacia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.