Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacia își revine, după un an 2020 de coșmar: au crescut vânzările în primul trimestru

fabrica dacia

Vânzările Dacia au crescut cu peste 10%, la 121.231 de vehicule în primul trimestru, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, arată Groupe Renault în comunicatul privind rezultatele din T1.

Cifra de afaceri a Grupului este de 10 miliarde euro (-1,1%) în primul trimestru al anului 2021. Cifra de afaceri din ramura Automobile, cu excepția Avtovaz, s-a menținut la 8,6 miliarde euro.

Vânzările globale ale Grupului au crescut cu 1,1%, la 665 038 vehicule în acest trimestru.

Marca Renault a vândut 42 951 vehicule electrice și hibride în primul trimestru. Începând cu cel de-al doilea trimestru, Renault va propune trei noi vehicule hibride E-TECH și un hibrid plug-in.

Dacia a înregistrat performanțe cu noile sale modele. Lansarea noului Sandero este un succes, cu cele peste 3 luni de vânzări. Dacia Spring, primul vehicul electric al mărcii, a înregistrat deja aproape 10 000 de precomenzi.

Într-un context încă afectat de pandemie, Groupe Renault a vândut 665 038 de vehicule în primul trimestru al anului 2021, în creștere cu 1,1% față de primul trimestru al anului 2020.

Au fost vândute 433.662 de vehicule Renault, în creștere cu 1,3% față de primul trimestru al anului 2020. În Europa, piața a crescut cu 3,9%, susținută de impulsul viguros al pieței vehiculelor utilitare ușoare. În acest context, marca Renault a vândut 250 163 de vehicule în creștere cu 2,7%. Pe piața europeană a autoturismelor, versiunile electrice și electrificate ale mărcii Renault au reprezentat 23% din înmatriculări. După lansarea Twingo E-TECH Electric, marca Renault continuă să-și extindă gama cu noile Arkana E-TECH hibrid, Captur E-TECH hibrid și Mégane hatchback hibrid E-TECH plug-in, în cel de-al doilea trimestru.

În regiunile din afara Europei, Renault se concentrează pe cele mai profitabile segmente: în India, marca a lansat cu succes noul Kiger în segmentul SUV-urilor compacte care înregistrează o creștere rapidă; în Rusia, noul Duster, aflat în vânzare din martie, începe în forță cu un mix de versiuni.

Marca Dacia a vândut 121.231 vehicule (+ 10,2%) datorită succesului lansării noului Sandero și performanțelor înregistrate cu vânzările modelului Duster. Noua Dacia Spring 100% electrică promite să fie un succes, având în vedere precomenzile deja înregistrate.

Marca Lada a vândut 90.472 de vehicule cu o performanță bună pe piața internă rusă (+ 5,4%), susținută de modelele Granta, Vesta și lansarea cu succes a NIVA Travel.

În primul trimestru al anului 2021, veniturile Grupului s-au ridicat la 10,015 miliarde euro (-1,1 %).

În plus față de modificarea stocurilor, care explică cea mai mare parte a impactului negativ asupra volumelor (-6,5 puncte), veniturile au fost afectate negativ de un efect valutar negativ de - 4,3 puncte.

Vânzările Zoe, Twingo Electric și impulsul cererii de vehicule comerciale au contribuit la efectul de mix de produse pozitive de + 2,4 puncte.

Contribuția Avtovaz la cifra de afaceri a Grupului s-a ridicat la 685 milioane euro în acest trimestru, în scădere cu -2,3 %.

Serviciile de mobilitate au înregistrat venituri de 5 milioane euro comparativ cu 6 milioane euro în primul trimestru al anului 2020.

La 31 martie 2021, stocurile totale (incluzând rețeaua independentă) reprezentau 487.000 unități față de 661.000 unități la sfârșitul lunii martie 2020, cu o scădere de 26%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.