Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacia şi Ford au produs maşini de 5 miliarde de euro

sandero dacia

959 de autoturisme asamblate, în creştere cu 22% comparativ cu anul anterior, potrivit datelor celor două companii.

Cumulat, producţia de anul trecut are o valoare de piaţă de 5 miliarde de euro dacă se ia în calcul un preţ mediu de 12.000 de euro, echivalentul a circa 10% din exporturile României din 2013. Anul 2013 reprezintă totodată unul record atât pentru Dacia, cât şi pentru Ford.
Dacia a atins cel mai ridicat nivel al producţiei cu 342.610 autoturisme asamblate, în creştere cu 16% comparativ cu 2012, iar la Craiova cu cele 68.339 de maşini Ford B-Max s-a atins cel mai ridicat nivel atins până acum de uzina auto, indiferent că au fost produse automobile Citroën, Oltcit, Daewoo sau Ford, scrie zf.ro .
Cumulat, producţia de maşini şi de componente a atins anul trecut peste 13 mld. euro, în condiţiile în care pentru anul 2012 Asociaţia Constructorilor Auto din România (ACAROM) indica o cifră de afaceri cumulată de 12,5 mld. euro. În industria auto locală lucrează peste 100.000 de salariaţi, iar la nivel naţional sunt peste 800 de fabrici de componente auto, pe lângă cele două uzine de maşini.
În ciuda faptului că România a atins un nivel record de producţie, piaţa internă a atins anul trecut minimul ultimilor 15 ani, pe fondul creşterii importurilor de maşini second-hand, lucru reclamat atât de Dacia, cât şi de Ford, România devenind în ultimii ani cimitirul de maşini al Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.