Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacia și Ford sfidează piața auto: chiar dacă criza componentelor a lovit sectorul, numărul de mașini construite a fost mare

newmoney.ro
Dacia Jogger

Lipsa componentelor electronice conti­nuă să afecteze industria auto locală şi ambele uzine, iar Dacia şi Ford au produs în mai sub capacitatea maximă, informează Mediafax.

În luna mai pe plan local cele două uzine au livrat aproape 40.000 de maşini noi, în creştere cu 12% faţă de perioada similară a anului 2021, conform datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Dintre acestea 28.713 au fost produse de uzina Dacia, în scădere uşoară faţă de mai 2021 însă în creştere faţă de luna aprilie. De asemenea, Ford, cu 11.109 unităţi a punctat o creştere de 68% faţă de mai 2021, însă volumele sunt la jumătate faţă de martie 2022 când uzina de la Craiova livra peste 22.000 de maşini.

Per total în primele cinci luni producţia de maşini a urcat cu 12,7% la 216.000 de unităţi, trendul ascendent fiind menţinut.

În ultimii doi ani producţia auto a fost puternic afectată, pe rând, de introducerea limitei de dioxid de carbon, de lipsa componentelor electronice şi scumpirea materiilor prime şi a transportului, care se suprapun acum peste războiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.