Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș a făcut anunțul pe care-l așteptau românii: Ce se întâmplă cu Gabriel Biriș

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş nu i-a cerut demisia secretarului de stat Gabriel Biriş, după declaraţiile acestuia referitoare la românii care nu înregistrează venituri, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, adăugând că în cazul menţionat "nu se pune problema în termeni de demisie". Anunțul era așteptat de toți românii, chiar dacă nu e pe placul celor cărora i-au cerut demisia lui Biriș.

Suciu a arătat că Biriş este "unul dintre reputaţii specialişti în legislaţie fiscală", iar afirmaţia sa pe acest subiect are o problemă de formă şi una de fond.

Citește și: GAFĂ antologică la B1 TV: Ce a putut să apară la emisiunea lui Sabin Orcan

"Problema de formă (...) a sesizat-o şi domnia sa, şi-a cerut scuze pentru cei care au considerat că se simt jigniţi de o anumită formulare. Dar tocmai această formulare din păcate a împiedicat să se înţeleagă exact despre ce e vorba pe fond în chestiunile legate de contribuţiile la asigurări de sănătate. E vorba de acel articol care într-adevăr are un caracter imperativ, dar nu l-a introdus guvernul acesta şi nici măcar nu l-a luat în calcul până acum pentru că nu a fost la guvernare. Este din vară, asumat prin consens la nivelul Parlamentului. Sigur, e treaba guvernului de acum să clarifice aceste lucruri, dar nu putea un reprezentant al guvernului să aibă o altă interpretare a acestui articol, decât cea care rezultă din lege şi asta este interpretarea care rezultă din lege", a precizat Suciu, într-o conferinţă de presă organizată la finalul şedinţei Executivului.

Citește și: Vești minunate pentru românii cu credite în euro: Nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria post-decembristă

Secretarul de stat în ministerul de Finanţe Gabriel Biriş afirma, pe 3 ianuarie, într-un interviu, că persoanele care nu au realizat niciun venit timp de şase luni sunt obligate să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie pentru asigurarea de sănătate.

"Cum poţi să zici 'am trăit fără nici un venit timp de şase luni'? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăieşti şase luni fără să câştigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câştigat, ci de faptul că nu ai declarat? Şi atunci pentru persoanele care timp de şase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, pentru asigurarea de sănătate", a spus Biriş, scrie agerpres.ro

Citește și: Ce altă starletă i-a luat locul Adelinei Pestrițu la Kanal D / Fotografii cu ea dezbrăcată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.