Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș a făcut precizări despre INTERVENȚIILE SPP-iștilor de la Colectiv

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Ciolos Colectiv

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că își asumă responsabilitatea pentru modul în care s-au desfășurat lucrurile, duminică seară, când a mers să aducă un omagiu victimelor incendiului de la clubul Colectiv. Atunci, jurnaliștii prezenți la Colectiv i-au acuzat pe SPP-iști care îi asigurau protecția premierului că i-au bruscat. Dacian Cioloș a precizat la Antena 3 că ar fi bine ca toată lumea să fie mai umană.

"Îmi asum eu responsabilitatea (...) pentru tot ce au făcut inclusiv SPP-iștii, îmi asum eu responsabilitatea, dar dacă erați acolo să vedeți cum se îmbulzea lumea când un om pur și simplu, ok, e prim-ministrul României și cu câțiva miniștri, s-a dus să depună un buchet de flori (...) Cred că e important să ne respectăm unii pe alții, să respectăm intimitatea unor oameni, le-am spus oamenilor de acolo că voi da și declarații la urmă, dar i-am rugat să-mi respecte 3 minute, 5 minute de intimitate", a declarat Cioloș, la Antena 3, fiind întrebat dacă a văzut că un angajat al SPP care îl proteja a făcut un gest foarte brutal față de o jurnalistă.

Citește și: Cristoiu face noi DEZVĂLUIRI din dosarul Black Cube: Ce spune despre spionii israelieni

Cioloș a mai spus că gesturile brutale nu au vreo scuză, precizând totodată că a fost lăsat să își prezinte omagiile după ce s-a oprit de două ori și a insistat în acest sens.

"Îmi asum. Trebuia să fiți la locul faptei ca să vedeți exact despre ce a fost vorba, dar e firesc, e normal (...) eu sunt cel care am puterea, deci eu sunt vinovat și îmi asum această vină și vom încerca să reformăm aceste instituții pe cât posibil", a precizat Cioloș.

Întrebat dacă aceste instituții ar trebui să fie mai umane, Cioloș a răspuns: "Da și sper ca toată lumea să devină mai umană, inclusiv cei care (...) își fac treaba, trebuind să ia anumite imagini (...) Cred că e important să ne uităm un pic cu distanța necesară la lucrurile respective (...) Asta mi-am și dorit, să mă duc acolo fără să anunț presa nu din lipsă de respect față de presă, dar nu credeți că am și eu un mic drept la un pic de intimitate, într-un astfel de moment, dacă spunem că vrem oameni care sunt la putere care să se comporte firesc și uman? Cum să se comporte firesc și uman dacă nu-i lăsăm să se comporte firesc și uman?".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.