Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, DECLARAȚII BOMBĂ după decizia CCR privind 'fără penali': 'Nu îmi fac iluzii'

Inquam Photos / George Calin
ciolos plus

Liderul PLUS Dacian Cioloș a declarat, după decizia CCR potrivit căreia inițiativa USR „Fără penali” este constituțională, că nu își face iluzii că Parlamentul, „condus de un condamnat penal definitiv”, va adopta propunerea legislativă, conform Mediafax.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu, atac EXPLOZIV la adresa Laurei Codruța Kovesi: 'Această individă a executat, fără crâcnire, toate comenzile pe care le-a primit'

„Validarea de către CCR a inițiativei de modificare a Constituției astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată ocupa o funcție publică este o veste excelentă. Mai mult de un milion de români au semnat această inițiativă cu speranța într-o Românie mai bună. Este acum rândul Parlamentului să voteze, cu o majoritate de două treimi în fiecare cameră, revizuirea Constituției”, a scris Dacian Cioloș, marți, pe Facebook.

Fostul premier tehnocrat a adăugat că este un prim pas pentru a pune capăt epocii „penalilor”.

„Deși ar fi o ocazie pentru parlamentari să își demonstreze buna-credință, nu îmi fac iluzii: un Parlament condus de un condamnat penal definitiv și de un fost prim-ministru, care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunității parlamentare, va respinge această inițiativă. Sau, mai laș, o va amâna pe termen nedeterminat. Acum e nevoie să ne mobilizăm și să îi schimbăm, pentru a ne asigura că ceea ce societatea își dorește se și poate pune în practică. Este un pas în plus pentru a curăța România de hoție și pentru a le face loc oamenilor cinstiți și competenți. Inițiativa cetățenească își va continua cursul. Epoca „penalilor“ din politică se apropie de sfârșit”, a conchis Cioloș.

Reacția președintelui PLUS vine după ce judecătorii CCR au stabilit, marți, cu unanimitate de voturi, că iniţiativa legislativă de revizuire a Legii fundamentale, care aparţine USR, „Fără penali în funcţii publice”, respectă prevederile constituționale.

După decizia CCR de marți, inițiativa va parcurge procedura parlamentară, urmând a fi supusă referendumului de revizuire a Legii fundamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.