Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș EXPLICĂ de ce USR-PLUS FUG de guvernarea alături de PNL: Nu vrem cârpeli și înțelegeri pe termen scurt

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna Dacian Ciolos

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş afirmă că Alianța din care face parte poate intra „mâine” la guvernare, dar pe proiecte politice, nu „pe cârpeli și înțelegeri pe termen scurt”. „Ar fi oportunism să intrăm într-o guvernare care nu are niciun fel de susținere”, îl completează Dan Barna, conform Mediafax.

Citește și: Avertizare METEO de ULTIM MOMENT - Sunt vizate 12 județe și municipiul București

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a spus, duminică, la Iași, că în acest moment nu vede proiecte politice, în timp ce Alianța USR - Plus asta oferă.

„De asta are nevoie România, nu de cârpeli și de înțelegeri pe termen scurt. (...) Nu ne este teamă să ne asumăm acest lucru mâine, intrăm la guvernare dacă e cazul, dar să avem condițiile să ne punem în aplicare obiectivele. Dacă am avea susținere în Parlament pentru obiectivele noastre politice, eu unul mi-aș asuma această responsabilitate. Vi se pare că e cazul în Parlamentul actual? Vi se pare că se discută de obiective politice?”, a spus Cioloș.

În opinia acestuia, „să spui că vei constitui o majoritate e o iluzie”.

„Cu cine? Cu partea din PSD care a votat pentru legile Justiției, împotriva statului de drept? Cu partea din PSD și din ALDE care a împărțit bani ca să își mențină susținerea locală? Ca să închei: da, eu unul sunt gata să îmi asum guvernarea pe un program foarte clar pentru care vreau să am certitudinea că există susținere în Parlament. Fără susținere, acel Parlament trebuie să plece”, a spus Cioloș.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a reiterat la Iași ideea potrivit căreia România poate ieși din criza politică doar prin alegeri anticipate.

Barna a spus că premierul desemnat, Ludovic Orban, a fost deschis la obiectivele prezentate de Alianța USR - Plus.

„Sunt optimist în privința inițiativei , mai ales că, fiind în campanie electorală, va fi greu pentru orice partid, inclusiv PSD, să voteze împotriva ei, pentru că în caz contrar ar deveni evident că este un partid care protejează condamnații. Marți după-amiază vom avea o nouă întâlnire cu premierul desemnat, suntem în discuții pe modalitatea de susținere a cabinetului minoritar, care trebuie să aibă ca obiectiv să ajungem cât mai repede la anticipate. (...) Ar fi oportunism, din punctul meu de vedere, să intrăm într-o guvernare care nu are niciun fel de susținere”, a declarat Barna.

Dan Barna este la Iași alături de Dacian Cioloș pentru a-și prezenta programul de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.