Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, ieșire furtunoasă la adresa lui Dragnea: 'Mi se pare dezgustător și lipsit de respect'

facebook.com
Dacian Ciolos

„Înțeleg că guvernul PSD-ALDE a “raportat” producții record la hectar. Nu vă amintește lauda asta de alte vremuri”,  este reacția fostului premier Dacian Cioloș, într-o postare pe Facebook, după ce Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, și ministrul Petre Daea s-au lăudat într-o emisiune la Antena 3 cu producția record la grâu din acest an.

Dacă ar fi să mă iau după abordarea domnului ministru Daea, ar trebui să mă auto-felicit pentru producțiile la grâu, de exemplu, pentru că acel grâu a fost semănat în perioada guvernării anterioare.

Vă dați seama unde s-a ajuns! Politicienii se laudă, ca pe vremea comuniștilor, cu munca agricultorilor. Și care e meritul lor, al politicienilor de la putere? Că au dat subvențiile la timp. Adică, și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. Nu au dat banii lor, ci banii contribuabililor europeni. Și pentru că funcționarii din subordinea lor și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu trebuie să se laude politicienii în fața neamului.

Șefa echipei care a făcut controlul la DNA cere CSM să-i apere reputația

Nu mai reamintesc faptul că în toamna lui 2015 am găsit întârzieri mari în pregătirea plății subvențiilor, motiv pentru care acestea s-au plătit cu întârziere în 2016 când a trebuit să lucrăm la recuperarea acestor întârzieri. Astfel, în toamna anului 2016, am putut în sfârșit să plătim avansul subvențiilor pentru anul 2017 după ce am reușit să punem în funcțiune sistemul informatic de la agenția de plăți. Iar anul acesta lucrurile au mers strună pentru că am lăsat un sistem funcțional, nu așa cum l-am găsit noi, blocat.

Nu ne-am lăudat cu munca agricultorilor pentru că nu e firesc.

Însă ce văd acum, faptul că domnii Dragnea și Daea se împăunează cu munca agricultorilor, mi se pare dezgustător și lipsit de respect pentru cei care chiar muncesc pământul.”, este mesajul fostului premier.

Incendiu VIOLENT la o hală de vopsitorie din Prahova: Pompierii au intervenit de urgență, existând pericol de explozie

Liviu Dragnea a spus că secretul producțiilor agricole record din acest an stă în achitarea la timp a subvențiilor cuvenite fermierilor. „A plouat și a fost un an bun, dar și în alți ani a plouat și nu s-a ajuns la producții agricole istorice. În momentul în care fermierul are bani și poate face agricultură cum scrie la carte, face lucrările la timp, pune sămânța la timp în pământ, are producție mare. Anul acesta la ora 00.01 pe 16 octombrie au fost băgați banii pentru subvenții”, a spus Dragnea.

„Un an fără precedent, un an istoric. Cum să explic eu cum s-a întâmplat. Au fost respectate termenele din programul de guvernare. Programul de guvernare îl păstrez cât voi fi ministrul agriculturii, este biblia mea, un program bun așezat, cu termene de execuție clare. Bugetul pe agricultură a fost construit pe programe”. a spus ministrul agriculturii, Petre Daea.

Daea a mai spus că la grâu s-a făcut peste 10 milioane tone, producția medie la hectar fiind de peste 4.800 kg/ha, așa s-a întâmplat la rapiță, orz, floarea soarelui, producții istorice. „Suntem lideri la floarea soarelui - locul I în Uniunea Europeană, cu peste 3 milioane de tone”, a declarat ministrul agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.