Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș îi pregătește marea SURPRIZĂ lui Iohannis

dacian ciolos

Probabil ca in urmatoarea perioada Dacian Ciolos o va lasa mai moale cu asigurarile publice despre onorarea promisiunii ca, imediat dupa instalarea unui nou guvern la Palatul Victoria, se va reintoarce la Bruxelles.

Vezi și: Carmen Iohannis s-a făcut de râs în fața președintelui Germaniei: Cum a putut să apară / FOTO

Si asta pentru ca, pur si simplu, dupa cum o arata tot mai fatis actiunile „subversive” declansate de catre „nucleul dur” strans pe langa Cancelaria premierului, acesta din urma pur si simplu nu mai vrea sa plece! Mai mult chiar, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, Ciolos a pus deja ochii pe scaunul lui Klaus Iohannis!

Mai ales ca atacul dezlantuit declansat in ultimele zeci de ore impotriva presedintelui a fost dat acolo unde il doare pe seful statului mai tare, la agenda externa. Iar dupa ce Ciolos a furat startul pentru castigarea bunavointei nord-americane si s-a impaunat cu o inca ipotetica eliminare a vizelor canadiene, au urmat cateva miscari bine concentrate, care au culminat cu reorganizarea din mers a Cancelariei premierului sub forma „guvernului meu”. Dar al lui Ciolos, nu al lui Klaus.

Cel care a mai primit o lovitura urata sub centura, dupa ce, la putina vreme dupa ce „National” a dezvaluit finalizarea rapoartelor privind situatia scandaloasa de la vila de protocol de la Neptun, i s-a transmis, chiar de catre mana dreapta a premierului, sa renunte la acest complex. Pe care, ghinion,  prima doamna nici macar nu a apucat macar sa schimbe cateva revere pe terenul de tenis pentru care s-au „igineizat” copacii de aici…

Scos din joc

Vizitele externe lungi si dese ale cuplului prezidential au avut un adevarat efect de bumerang asupra presedintelui Iohannis, cel care se falea ca sta mai mult prin strainataturi pentru a strange relatiile diplomatice ale Romaniei. Numai ca, supus presiunii opiniei publice, seful statului avea nevoie ca de aer de anuntarea unui succes diplomatic personal, fie el unul cat de mic. Insa premierul i-a tras pur si simplu presul de sub picioare, Dacian Ciolos anuntand ca eforturile facute de el „pe persoana fizica” ar putea duce, intr-o prima faza, la eliminarea de catre Canada a vizelor obligatorii pentru romani, lasand de inteles ca si SUA ar putea lua ulterior o decizie asemanatoare. Si astfel nu doar ca l-a lasat pe Iohannis cu buzele umflate, dar se poate spune ca deja l-a scos din joc, consilierii de la Cotroceni, preocupati de pregatirea incognito a turneului american, nemaiavand alt „as” diplomatic pe care presedintele sa-l scoata din maneca.

Proiect pe termen lung

Parca la un semn, oamenii de incredere ai lui Dacian Ciolos s-au napustit asupra a tot ce misca pe tabla de sah politica a momentului. Asa ca, „sagetile” aduse de Ciolos la Palatul Victoria pentru a-i inlocui pe „pontistii” debusolati au inceput sa-i „toace” nu doar pe membrii guvernelor anterioare sau pe parlamentari, gasiti principalii „tapi ispasitori” pentru ca nu-s bani de mariri salariale, dar chiar si pe ministrii propriului cabinet. Dintre care unii sunt suspectati ca si-au luat prea in serios rolul de tehnocrati si misca in front in fata premierului. Un premier care, cu nici jumatate de an inainte sa predea mandatul, cel putin dupa cum a asigurat in nenumarate randuri, a dat o adevarata lovitura de palat prin adoptarea unei uluitoare ordonante de urgenta prin care schimba radical structura Cancelariei. Si nu este vorba despre obisnuitele rocade de personal, ci de o „redefinire” a scopului acestei structuri guvernamentale. Iar faptul  ca Dacian Ciolos chiar joaca un proiect politic pe termen lung a fost dovedit si de „scaparea” noului secretar de stat din Cancelaria premierului, „gura pacatosului” Dorian Filote graind ca : ” intentia premierului este sa ramana in tara macar vreo cativa ani, chiar daca unii ar vrea sa-l vada plecat…”

Perversa de la Neptun

Si toata aceasta succesiune de evenimente s-a petrecut in doar cateva zeci de ore! Iar „bomboana pe coliva” politica a lui Iohannis a fost pusa de „talibanul” Mircea Valentin, seful Corpului de control al premierului iesind – pe facebook, bineinteles!- cu „perversa de la Neptun”, prin care cere vanzarea vilei de protocol a presedintelui de pe Litoral! Totul cu putina vreme inainte ca amanunte incendiare din rapoartele structurilor de informatii despre „jaful de la Neptun” sa iasa la iveala!  Mai mult chiar, dupa cum sustin sursele noastre, premierul nici nu ar fi atat de afectat de victoria stangii la alegerile locale, ba din contra! Pentru ca astfel, cu un Iohannis incapabil sa reactioneze la un atac din interiorul PNL, Ciolos va putea poza, cel putin pentru „generatia facebook” si pentru milioanele de romani din diaspora in singurul salvator ce poate opri „ciuma rosie” sa cuprinda intreaga tara. Ce-i drept, in toata aceasta ecuatie ii mai ramane doar sa-si ia OK-ul de peste Ocean pentru a putea prelua scaunul lui Iohannis, dar deja se lucreaza intens si la acest mic „manunt”…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.