Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș l-a trecut la MAE, iar Mihai Tudose a abrogat legea: Ce se întâmplă cu hotelul dorit de DNA

www.romaniatv.net
Hotel Triumf

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru abrogarea HG 1.011/2016 prin care Hotelul Triumf din Bucureşti a trecut din administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS) în cea a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Noua hotărâre a fost aprobată miercuri, fiind publicată vineri în Monitorul Oficial, scrie agerpres.ro.

Citește și: Decizie importantă a lui Liviu Dragnea! Ce vrea să STOPEZE șeful PSD și în cine LOVEȘTE

Conform notei de fundamentare a noii hotărâri, care a fost publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG), prin HG 1.011/2016 s-a aprobat transmiterea imobilului "Hotel Triumf" din domeniul public al statului şi din administrarea RA-APPS în administrarea MAE.

În nota de fundamentare se mai spune că RA-APPS a realizat investiţii din fonduri proprii la Hotelul Triumf în valoare de 818.959,44 lei, în perioada în care deţinea dreptul de administrare asupra imobilului.

Citește și: A lăsat fotbalul pentru o altă meserie! În ce lume se învârte fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu

"Aceste investiţii au constat în proiectare şi studii de fezabilitate efectuate în perioada 2005 - 2006 în sumă de 716.771,08 lei, modernizarea Hotelului Triumf - proiect înlocuire centrală termică în sumă de 95.888,36 lei efectuat în anul 2009 şi proiect pentru construcţie din PVC-termopan în suma de 6.300 lei efectuat în anul 2010. Investiţiile realizate nu au fost incluse în Hotărârea Guvernului nr. 1.011/2016, situaţie ce a condus la imposibilitatea efectivă a transferării imobilului", se precizează în nota de fundamentare.

Totodată, RA-APPS a transmis MAE valoarea investiţiilor şi s-a solicitat comunicarea modalităţii agreate de minister, prin care acestea vor fi achitate regiei, însă, până în prezent, situaţia nu a fost clarificată, protocolul de predare - primire nefiind încheiat.

Citește și: Scenariu exploziv – PE SURSE – al lui Lucian Mîndruță, în cazul clientului refuzat fiindcă vorbea românește

Potrivit unei note comune a MAE şi a RA-APPS, înregistrată la SGG pe 9 iunie, preluarea efectivă a imobilului de către MAE nu a fost posibilă, din cauză că nu au fost identificate fondurile necesare pentru asigurarea conservării, mentenanţei şi pazei imobilului. Totodată, MAE "nu poate dispune de folosinţa clădirii pe o perioadă de cel puţin 2-3 ani, utilizarea acesteia fiind posibilă numai după efectuarea de investiţii majore", se arată în documentul citat.

De asemenea, în nota comună se precizează că "realităţile momentului nu recomandă schimbarea utilităţii clădirii, care are un hotel-restaurant şi un teren de sport cu o foarte bună poziţionare".

Citește și: Băncile românești au concurență serioasă! A doua cea mai mare bancă din UE vine în România

Activitatea RA-APPS Sucursala Triumf ar fi oprită în cazul predării imobilului, se mai arată în nota de fundamentare, precizându-se, totodată, că "RA-APPS doreşte utilizarea imobilului Hotel Triumf în sistem hotelier".

Anul trecut, s-a vehiculat de mai multe ori că Hotelul Triumf ar urma să fie dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Însă, pe 29 decembrie 2016, Guvernul Cioloş a adoptat o hotărâre prin care a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE. El a mai afirmat că MAE a solicitat Hotelul Triumf având în vedere că actualul sediu central al ministerului are "risc seismic ridicat".

Citește și: Inedit! Câte milioane valorează brandul Pro TV și ce brand a întrecut Antena 1 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.