Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului: Se previzionează o vară extrem de secetoasă

seceta

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a vorbit luni, la TVR1, despre poluare şi fenomenele meteo extreme care vor deveni o constantă în ţara noastră.

În România sunt probleme de poluare, iar cea mai gravă situaţie este în Bucureşti, Iaşi şi Braşov, iar asta a dus ţara noastră la situaţia de pre-infrigement, a declarat ministrul Mediului, luni seara, la TVR1. Ministrul Cristiana Pașca Palmer a explicat că există o limită de 35 de zile de zile pe an în care nu trebuie să depăşeşti anumiţi parametri de poluare.

"Există o reţea naţională de staţii monitorizare a calităţii aerului, dar unele sunt depăşite tehnologic, aşa că unele date sunt eronate. La nivel de Bucuresti, sunt 8 staţii, dar functionează numai două. Avem prevăzute resurse la buget, să reparăm aceste staţii, ca toate să dea date corecte. Sunt probleme de poluare a aerului, iar asta a dus România la situaţia de pre-infringement, in special pe 3 oraşe: Bucureşti, Iaşi şi Braşov. Comisia Europeană a monitorizat mai multe oraşe, unele dintre ele s-au conformat, mai suntem cu ele trei în probe. La Braşov lucrurile s-au îmbunătăţit. Atunci când se constată o depăşire a parametrilor, autorităţile locale sunt responabile să ia măsuri", a declarat Cristiana Pașca Palmer.

Totodată, ministrul Mediului a precizat că fenomenele meteo extreme vor deveni o constantă, iar anul 2016 va fi un an chiar mai călduros decât 2015, vara fiind una extrem de secetoasă.

"E o controversă între cei care spun că schimbările sunt declanşate de om şi cei care susţin că sunt un fenomen natural care oricum se întâmplă. Ce e îngrijorător e viteza cu care lucrurile se schimbă în timpul vieţii noastre. Nu ne putem întoarce înapoi, se pune problema cum ne adaptăm la această situaţie. Fenomenele extreme vor deveni o constantă. Anul 2015 a fost cel mai cald, previziunea este că 2016 va fi cel putin la fel, dacă nu şi mai şi. Se previzionează o vară extrem de secetoasă", a adăugat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.