Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș spune că nu merge în Italia, deși 10 români au murit, iar 16 sunt dispăruți după seism

cutremur Italia 3

Premierul Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, că o să vadă în ce măsură va fi utilă prezenţa sa în Italia pentru a analiza la faţa locului situaţia în urma cutremurului care a afectat şi cetăţeni români, el precizând însă că i-a cerut ministrului Maria Ligor să meargă "pe teren" şi să facă o informare.

"O să văd şi în ce măsură prezenţa mea acolo va fi utilă. I-am transmis premierului Renzi (...) condoleanţe pentru pierderile avute, suntem în contact şi cu Guvernul italian, până când voi decide dacă e util să merg şi eu acolo. Doamna ministru Ligor va fi deja acolo luni şi (...) rămânem în contact şi cu autorităţile italiene şi cu comunitatea românească de acolo. Important este să putem noi lua deciziile aici, care să îi ajute pe cei de acolo", a afirmat Cioloş.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

El a precizat că ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, va prezenta o informare cu privire la situaţia din Italia în şedinţa de Guvern de miercuri.

"Am cerut doamnei ministru Maria Ligor luni să meargă pe teren să vadă cum stau lucrurile şi apoi să vină să ne facă o informare în Guvern miercuri", a precizat Cioloş.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Premierul a mai spus că le-a propus autorităţilor italiene sprijin de intervenţie.

"Am avut deja contacte cu autorităţile italiene şi le-am propus chiar sprijin logistic, de intervenţie (...). Ministerul de Interne şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt gata să dea o mână de ajutor dacă e nevoie. Deocamdată autorităţile italiene ne-au spus că nu e cazul, dar suntem pe poziţie, în caz de nevoie să putem da o mână de ajutor. Dincolo de aceasta, Ministerul de Externe a mobilizat două echipe consulare de urgenţă, care acţionează deja pe teren pentru a-i sprijini pe românii care sunt acolo sau rude ale celor care au fost afectaţi de cutremur", a mai afirmat Cioloş.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat sâmbătă că a fost confirmat decesul altor doi cetăţeni români, în urma seismului care a avut loc în Italia.

Astfel, la acest moment, numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din peninsulă este de zece persoane.

MAE a precizat, de asemenea, că numărul cazurilor de cetăţeni români dispăruţi, aflat în atenţie, este, în prezent, de 16 persoane, scrie agerpres.ro.

Citește și: FINALUL VERII. ÎNCEPE CAMPANIA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.