Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș uimește: 'Au fost presiuni să facem alegerile în toamnă! Nu așa se fac lucrurile'

inquam / George Calin
dacian ciolos

Guvernul a decis ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 11 decembrie. Decizia a nemulțumit PSD, ALDE și UDMR, iar USR consideră că nu e cea mai bună alegere, în timp ce PMP consideră că s-a ales răul cel mai mic. Doar PNL e mulțumit.

Premierul Dacian Cioloș spune că a acționat așa cum cere legea și denunță că a fost supus unor presiuni pentru ca alegerile să fie organizate în toamnă.

Citește și: Antonia a renunțat la inhibiții și a pozat goală, însărcinată în luna a șasea / FOTO

”Decizia privind data alegerile am luat-o conform Constituţiei şi legilor. Data de 27 noiembrie nu era legală, constituţională - legea prevede că alegerile organizate în aşa fel încât începerea mandatului să nu aibă loc înainte de finalizarea mandatului Parlamentului actual; mandatul ar trebui să înceapă pe 20 decembrie cel mai devreme. Primul weekend după 30 noiembrie ar fi fost 4 decembrie - în niciun caz 27 noiembrie; dacă preşedintele ar fi convocat Parlamentul nu mai târziu 20 de zile de la data alegerilor, am fi intrat peste mandatul Parlamentului actual.

1 decembrie pică într-o joi; multă lume face acel faimos pod; ar avea 4-5 zile libere când o mare parte pleacă. Am mers către 11 decembrie. La ultimele alegeri, alegerile au avut loc în 9 decembrie, nu e o mare diferenţă. Există riscul ca în felul acesta să mergem mai încolo cu alegerile. Ar trebui o dată fixă şi un reper fix în Constituţie pentru a evita aceste calcule şi aceste artificii. Pe noi au fost presiuni pentru a face tot felul de artificii pentru a aduce alegerile mai înspre toamnă. Nu aşa se fac lucrurile.”, a spus Dacian Cioloș la TVR 1.

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.