Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş anunţă că a vorbit cu ministrul de Interne al Franţei, după uciderea unui şofer român de camion: Măsuri pentru protecţia şoferilor

RFI Romania
Dacian Cioloș

Europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinte USRPLUS, anunţă că a vorbit cu ministrul de Interne al Franţei despre situaţia generată de uciderea unui şofer român de TIR într-o parcare din Franţa. Cioloş afirmă că a primit asigurări că ancheta este în curs şi că autorităţile franceze doresc să ia măsuri pentru a asigura protecţia şoferilor de camion, mai ales pe rutele migranţilor.

"Am avut, astăzi, o discuție telefonică cu ministrul de Interne al Franței, Gérald Darmanin, despre șoferul român de camion ucis într-o parcare din Franța.

Ministrul francez a ținut în primul rând să transmită condoleanțe pentru tragedia compatriotului nostru și a precizat că ancheta este în curs și că, din datele pe care le are, se așteaptă ca agresorul sau agresorii să fie identificați în câteva zile.

I-am explicat că șoferii profesioniști care tranzitează Franța sunt îngrijorați cu privire la securitatea lor și că am primit nenumărate mesaje de la ei în ultimele zile. Domnul Darmanin m-a asigurat că jandarmeria franceză este mobilizată, mai ales în zona cea mai riscantă pe ruta migranților spre Marea Britanie, și că au fost luate deja mai multe măsuri pentru protecția șoferilor, precum securizarea mai bună a locurilor de odihnă și însoțirea camioanelor de către jandarmerie în anumite cazuri cu risc.

I-am sugerat să ia în considerare punerea la dispoziția șoferilor a unui număr de urgență dedicat, tocmai pentru a putea să se acționeze rapid, pentru că am avut sesizări că poliția nu a luat în seamă toate apelurile acestor șoferi și am stabilit că rămânem în contact pentru a vedea dacă lucrurile se ameliorează.

Delegația USR PLUS din Parlamentul European va continua să caute inclusiv soluții legislative care să protejeze munca șoferilor profesioniști nu doar în Franța, ci pe tot teritoriul UE, așa că așteptăm eventualele sugestii și posibile soluții ale șoferilor sau asociațiilor de transportatori pe adresa: dacian.ciolos@europarl.europa.eu", scrie Dacian Cioloş pe Facebook.

Un şofer român a fost ucis zilele trecute într-o parcare din Franța de hoții pe care i-a surprins în timp ce încercau să fure marfa din tir. Bărbatul de 38 de ani a fost lovit cu o sabie. Cazul lui a stârnit ample discuții în Uniunea Europeană, inclusiv în Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.