Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş, atac la Carmen Avram: 'O fostă jurnalistă a trecut de la informare la dezinformare imediat ce s-a transferat la PSD'

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen avram

Dacian Cioloş lansează un atac la fosta jurnalistă Carmen Avram, actuală candidată la Parlamentul European pe lista PSD. După ce Avram a declarat, la un eveniment electoral, că Dacian Cioloş a negociat, în calitate de comisar european, cele mai proaste subvenţii pentru fermierii români, Cioloş răspunde prezentând alte nereuşite ale actualului guvern.

CITEȘTE ȘI: Aliatul mai puţin cunoscut în lupta cu kilogramele în plus: Cum funcţionează cura cu usturoi

"O fostă jurnalistă a trecut de la informare la dezinformare imediat ce s-a transferat la PSD. La braț cu ministrul Daea, aflată la un târg agricol din Botoșani, Carmen Avram a lansat o serie de prostii în legătură cu activitatea mea de comisar european în perioada 2010-2014 și cu reforma Politicii agricole comune pe care am propus-o și negociat-o la nivel european.

Ca sa încheiem cu aberațiile lansate de PSD și ALDE despre ce au obținut sau nu fermierii români în timpul mandatului meu de comisar european, vă propun, pentru informare, câteva cifre și informații.

O parte centrală a reformei politicii agricole europene pe care am susținut-o a fost negocierea unei măsuri de redistribuire echitabilă a subvențiilor pentru agricultură între statele membre. Astfel, pentru unele state membre subvențiile au scăzut - inclusiv pentru Franța, Olanda sau Germania, state contribuitoare net la bugetul UE. Pentru țări precum România, Estonia, Letonia, Lituania şi Portugalia, care aveau subvenții la hectar sub media europeană, acestea au crescut. Mai mult decât atât, mecanismul pe care l-am negociat în 2013 ar trebui să continue și pentru perioada 2021-2027, perioadă în care subvențiile pentru România să continue să crească până la eliminarea diferenței.

Bugetul alocat României pentru plata subvențiilor agricole in perioada 2007-2013 a fost de 4,3 miliarde de euro. În urma reformei Politicii agricole comune pe care am condus-o la Bruxelles și a negocierilor pentru o distribuire mai echitabilă a bugetului, suma alocată României pentru plata subvențiilor agricole în perioada 2014-2020 a crescut la 11,7 miliarde de euro. La acest buget pentru subvențiile la hectar se adaugă încă 8,1 miliarde de euro, bani alocați României pentru programul de dezvoltare rurală, adică pentru investiiții, achiziție de utilaje agriole, pentru instalarea tinerilor fermieri, șamd. Deci, în total, aproape 20 de miliarde de euro fonduri europene negociate de mine pentru agricultura românească.

Subvențiile cu care se laudă azi Liviu Dragnea și Petre Daea au fost obținute de România prin reforma Politicii agricole comune pe care am propus-o împreună cu echipa mea.

Faptul că România a avut la aderare subvenții mult mai mici decât țarile Europei occidentale este rezultatul modului în care Guvernul PSD a negociat aderarea României la UE în vremea lui Adrian Năstase. De acolo a trebuit să pornesc eu, în calitate de comisar european, pentru a crește semnificativ subvențiile pentru agricultorii români.

Ce s-a întâmplat însă în timpul minunatei guvernări PSD-ALDE, sub înaltul patronaj al domnului Daea și cu România la Președinția Consiliului UE? Adică, cu tot sprijinul politic în parlamentul național, cu tot guvernul și aparatul administrativ și birocratic în spate?

În propunere de reformă a Politicii agricole comune pentru perioada 2021-2027, față de perioada actuală, România pierde 1,5 miliarde de euro din programul de dezvoltare rurală. 1.500 de milioane de euro care nu vor mai veni în România pentru investiții în infrastructura rurală, în agricultură, în ferme. Ba, mai mult, în loc să se lupte pentru un buget comun și reguli comune, România condusă de PSD, asigurând președinția Consiliului UE, susține creșterea cofinanțării din bugetul național pentru programele rurale, de parcă bugetul nostru se poate compara cu cel al Germaniei sau Franței și de parcă nu am avea deja o problemă în a face față concurenței pe piața internă.

Citeşte şi: Care sunt CELE MAI SIGURE recipiente de plastic în funcție de CODURILE inscripționate

Acesta este rezultatul negocierilor minunate purtate de PSD și de oamenii lui la Bruxelles.

Acesta este rezultatul negocierilor purtate de Petre Daea la Bruxelles, acesta este rezultatul declarațiilor intraductibile și panseurilor cu cormorani pe care le-a făcut în Consiliu: minus 1,5 miliarde de euro pentru România.

Și, totodată, aceasta este încununarea activității de mare succes a doamnei Viorica Dăncilă la Bruxelles care, să nu uităm, a fost nu numai cel mai tăcut vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, dar și șefa grupului PSD din PE: minus 1,5 miliarde de euro pentru România.

Așa că, da, doamnă Carmen Avram, după ce le tăiați porcii, incapabili să gestionați pesta porcină, după ce le tăiați banii și le distrugeți viile, după ce le aruncați cu praf în ochi și mințiți pe munca altora, aveți de ce să le cereți scuze românilor, aveți de ce să le cereți iertare fermierilor", scrie Dacian Cioloş pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.