Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș confirmă: USR va încerca să treacă prin Parlament un cabinet monocolor dacă eșuează negocierile cu PNL și UDMR

Inquam Photos / Ilona Andrei
motiune de cenzură

Premierul desemnat să formeze viitorul Guvern, Dacian Cioloș (USR), a anunțat miercuri seară că face „tot ce este posibil” pentru refacerea coaliției cu PNL - UDMR și dacă negocierile eșuează atunci nu renunță la mandat și va cere votul Parlamentului pentru un  cabinet monocolor. Lista miniștrilor USR și programul de guvernare cu care Cioloș va merge în Parlament vor fi aprobate duminică, într-o ședință a conducerii lărgite USR.

Biroul Național USR a discutat miercuri seară „toate scenariile” după întâlnirea inițiată de Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat și președintele USR, cu președinții PNL și UDMR și cu președintele grupului minorităților naționale din Parlamentul României.

În așteptarea deciziilor PNL și UDMR, USR a convocat Comitetul Politic duminică, 17 octombrie, de la ora 18:00, avand un singur punct pe ordinea de zi: analiza și aprobarea programului de guvernare și a echipei guvernamentale.

„Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat de președintele României, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliția cu PNL și UDMR și pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu președinții celor două partide.

Însă, în paralel cu această încercare de negociere, am luat câteva decizii pentru că avem un calendar clar și scurt pentru a prezenta un guvern în Parlament și asta se va întâmpla și dacă ajungem la un acord, și dacă nu. În aceste condiții, Biroul Național al USR a decis să continue discuțiile cu foștii parteneri, în paralel cu redactarea unui program de guvernare și propunerea unei liste de miniștri.

Dorința noastră e refacerea coaliției, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eșuează e nevoie să oferim o soluție funcțională pentru un nou guvern”, a declarat Dacian Cioloș.

Citește și: Ciorna cabinetului monocolor Dacian Cioloș (Antena 3) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.