Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș iese la atac după dezvăluirile Emiliei Șercan: 'Le cer premierului și ministrului de Interne să lămurească' situația

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș

Jurnalista Emilia Șercan susține că statul român a pornit o ”operațiune de kompromat” împotriva ei, după ce a publicat ancheta jurnalistică prin care îl acuză de plagiat pe Nicolae Ciucă, premierul României. Europarlamentarul Dacian Cioloș le cere premierului Nicolae Ciucă și ministrului de Interne, Lucian Bode, să lămurească toată situația.

„Este inadmisibilă tăcerea autorităților statului român în fața dezvăluirilor despre un mecanism odios de compromitere a Emiliei Șercan, ziarista care a dezvăluit problemele de plagiat din teza premierului Ciucă.

Dupa ce că ancheta cu privire la teza premierului a fost blocată punând CNATDCU în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile legale, acum asistăm și la o posibilă acțiune de defăimare și intimidare a autorului dezvăluirii, cu sprijinul unor funcționari ai statului sau chiar al unor politicieni.

Dacă mai suntem un stat de drept care prețuiește libertatea de expresie și jurnalismul onest, trebuie să vedem reacții ferme de la instituțiile acestui stat. Nu amânări, nu tergiversări și jumătăți de adevăr.

Le cer premierului și ministrului de Interne să lămurească public cum s-a ajuns ca probe despre amenințări furnizate de Emilia Șercan Poliției să fie folosite pentru a încerca compromiterea ei în spațiul public”, a spus Dacian Cioloș, pe pagina lui de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.