Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş face apeluri disperate pentru boicotarea referendumului: 'Liviu Dragnea nu este un om cu frica lui Dumnezeu'

ciolos miscarea romania impreuna

Dacian Cioloş, fondatorul Mişcării România Împreună, face apeluri disperate ca românii să boicoteze referendumul pentru căsătorie din 6-7 octombrie. Fostul premier consideră că susţinerea căsătoriei între un bărbat şi o femeie contribuie la crearea unui curent antieuropean. Cioloş semnează o scrisoare "către România", în care pe lângă atacurile la Liviu Dragnea reia suspiciunile unui ONG cu privire la posibilitatea fraudării referendumului.

Redăm integral scrisoarea lui Cioloş:

"Dragi români,

Liviu Dragnea și acoliții lui au nevoie de un referendum fraudat, care să depășească numărul de voturi necesar validării. Planul este limpede: crearea în România a unui curent antieuropean care să-i folosească lui Liviu Dragnea când oficialii europeni îi cer să nu distrugă sistemul judiciar din România, statul de drept și lupta anticorupție.

De fapt, lui Liviu Dragnea și acoliților lui le este frică. Le este frică de închisoare, le este frică de confiscarea averilor dobândite ilegal, le este frică de voi, românii cinstiţi şi drepţi. Din aceste frici ale lor vor să plămădească o frică a tuturor, inventând o obsesie națională, a furtului de copii și a distrugerii fiinţei românești, descrisă de parcă o epidemie importată din vestul Europei ar pune în pericol existența României.

Nu, Liviu Dragnea nu este un om cu frica lui Dumnezeu.

Pentru că dacă ar fi nu s-ar închina la bani, nu ar minți și nu ar fura. Toate pasiunile, toate spaimele, toți monștrii adormiți pe care îi trezesc cu acest referendum vor fi în beneficiul unor oameni lipsiți de moralitate și cinste.

Oamenilor care cred în referendum le va oferi o victorie viciată. Una în fața căreia sa aibă de ales între ceea ce se dorește a fi o mărturisire de credință și propria moralitate. Fără să știe și fără sa vrea, foarte mulți români vor deveni complici ai lui Liviu Dragnea.

Celor care nu cred în referendum le va oferi o umilință pe care PSD și-o dorește transformată în furie. Din crearea acestei falii în societatea românească , vor ieși învingători doar Liviu Dragnea și PSD.

Dragi români,

Imaginea răului în societatea românească o știm cu toții. Răul vine când renunți la morală și când accepți că furtul este permis. Răul este când împarți România între români adevărați și români neadevărați. Răul apare când dai ordin să fie bătuți cei care te contestă. Răul se întrupează în cei care cred că li se permite să fure de la copii, de la bolnavi, de la cei neajutorați. Am văzut multe fețe ale răului în oameni care consideră că ei sunt mai importanți decât România și destinul ei. Răul a avut multe nume, înainte și după 1989. Astăzi, el poartă numele lui Liviu Dragnea.

Cred că suntem suficient de înțelepți ca națiune, cred că am suferit suficient în ultima sută de ani din cauza unor oameni imorali, ca să deosebim între un om cinstit şi un mincinos. Fiecare dintre noi trebuie să își respecte propria credință și credința vecinului său şi, mai ales, nu trebuie să facă din credinţă o armă împotriva semenilor. Ceea ce fac ei nu este credință, nu este respect pentru aproape, ci este dispreţ şi învrăjbire. De aceea, trebuie să ştim să alegem calea corectă și să nu ne lăsăm înşelaţi, să nu îngăduim ca valorile şi credinţa noastră să devină arme în mână unor oameni iresponsabili, care au ca singură credinţă propria îmbogăţire.

Dragi români,

Aveți de ales între România oamenilor drepţi şi cuviincioşi şi România strâmbă a lui Liviu Dragnea, după chipul și asemănarea lui. Aveți de ales între fapta dreaptă și Liviu Dragnea.

De aceea, doresc să ilustrez în câteva puncte felul în care va fura Dragnea voturile cu legea în mână:

În primul rând, trebuie spus că la urne sunt așteptați aproape 19 milioane de români, care vor avea la dispoziţie peste 18.600 de secţii de votare. Paza acestora va fi asigurată, însă, de polițiști care vor lucra singuri în misiune, fiecărui agent urmând să îi revină o secție de votare. Chiar Sindicatul Europol atrăgea atenția, joi, că a primit zeci de mesaje din partea polițiștilor din țară prin care aceștia își exprimau îngrijorarea cu privire la paza secțiilor de votare în  cele două zile ale referendumului.

În al doilea rând, Guvernul condus de Viorica Dăncilă a modificat Legea 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului prin ordonanță de urgență prin care lasă mai multe portiţe deschise pentru fraudarea votului:

– numărul exact al votanților nu va mai putea fi verificat, pentru că s-a modificat formularul de raportare a participării la vot din secții, potrivit Expert Forum. În condițiile în care legea spunea, în forma inițială, că numărul total de participanți trebuie să fie egal cu numărul voturilor exprimate, acum, în urma modificării prin OUG, numărul total poate să fie mai mare sau egal cu suma voturilor valabil exprimate la răspunsul DA, a celor la răspunsul NU și a voturilor nule. Dacă membrii birourilor electorale vor semna în fals că unele persoane s-au prezentat la vot, numărul scriptic al participanţilor nu va putea fi verificat cu numărul real de buletine de vot folosite;

– votul multiplu nu va mai putea fi verificat de Autoritatea Electorală Permanentă, din oficiu, în 60 de zile, aşa cum era în forma inițială. În Ordonanţa nr. 86/2018 se precizează că doar „persoanele interesate“, fără a da clar o definiţie a acestora, pot depune contestaţie în 15 zile de la validarea scrutinului, ele fiind datoare să aducă şi dovezile necesare privind posibile fraude;

– nu va mai fi utilizat sistemul electronic pentru prevenirea votului multiplu. În lipsa acestui sistem electronic din procesul de organizare a referendumului și a utilizării intense a listelor suplimentare, nu există mecanisme aplicabile și eficiente prin care se poate verifica frauda la referendum;

– nu este clar cine poate solicita, în cazul în care constată o fraudă electorală la o secție de votare sau într-o circumscripție electorală, anularea rezultatelor;

– sacii cu buletinele de vot şi ştampilele folosite nu se mai arhivează la Judecătoria aferentă secţiei de votare. Conform OUG, se va merge la biroul electoral ierarhic cu buletinele nule sau contestate, precum şi cu procesele-verbale, listelele electorale suplimentare, listele electorale suplimentare şi contestaţiile depuse.

Un apropiat m-a întrebat în ce fel suntem „România Împreună“ la acest referendum.

I-am răspuns că mulți dintre noi suntem Împreună pentru valorile noastre, pentru credința noastră, pentru familie, dar şi pentru respectul față de toţi semenii noștri, fără nicio discriminare de credință, de gen, de limbă sau de etnie. Voi susține căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, voi susține familia, indiferent de formele ei, prin tot ce voi face, aşa cum voi susţine dreptul oamenilor de a se iubi și de a-și trăi viața cum doresc, fără să o facă în detrimentul sau împotriva celor din jur.

Însă nu putem fi împreună cu hoții care se folosesc de credința sinceră a oamenilor pentru interesele lor politice.

Vă rog să nu vă lăsați păcăliți de un referendum organizat de un politician condamnat pentru că furat la un alt referendum."

CITEȘTE ȘI: Cinci reguli pe care nu le poţi evita dacă vrei să ai un abdomen plat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.