Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş se implică într-o problemă importantă: Ce se va întâmpla cu Eurovisionul

Eurovision 2016

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat miercuri că premierul Dacian Cioloş discută cu miniştrii Finanţelor şi Culturii în încercarea de a găsi o soluţie astfel încât România să poată participa la concursul Eurovision. "Subiectul participării la Eurovision este în atenţia noastră. Se discută. Şi premierul discută cu ministrul de Finanţe şi cu ministrul Culturii să vedem ce răspuns putem da acestei solicitări (a European Broadcasting Union - n.r.). O să încercăm să ne încadrăm în timpul ăsta", a arătat Suciu, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

România riscă să nu mai participe în acest an la Eurovision, motivul fiind datoriile acumulate în ultimii opt ani la European Broadcasting Union (EBU) de către Televiziunea Publică, se preciza într-un comunicat al TVR. "Reprezentanţi ai European Broadcasting Union - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume - au anunţat, deocamdată verbal, reprezentanţii Televiziunii Române că, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani la EBU de către TVR, acest organism va trece la următorul prag de sancţiune. Astfel, România riscă să nu fie acceptată pe scena Eurovision şi nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite această competiţie", se arăta în comunicat.

Potrivit sursei citate, TVR datorează EBU peste 10 milioane de euro, cele mai vechi datorii necesare de acoperit provenind din perioada 2011 - 2012. În ceea ce priveşte concursul Eurovision, TVR precizează că a fost achitată în termen taxa de participare. "Tocmai pentru a ne asigura de participarea şi transmiterea competiţiei, în 2016 - pentru prima dată după mulţi ani - TVR a achitat la termen (în martie) taxa de participare. Dar cu toate acestea se pare că datoriile acumulate au determinat boardul EBU să ia această decizie radicală. Înalţii oficiali ai EBU au precizat că aşteaptă un punct de vedere de la cei cărora li s-au adresat în ultimele luni (Parlament, Guvern, Ministerul de Finanţe), pentru că este datoria fiecărei ţări să îşi poziţioneze onorabil televiziunea publică, prin legi corecte şi finanţări aduse la zi", a susţinut televiziunea publică.

România ar urma să participe în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.