Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş: SIIJ este un 'element-cheie' legat de prezenţa USR PLUS la guvernare

Inquam Photos/ Octav Ganea
negocieri coalitie

Co-preşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş speră ca până în toamna acestui an Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) să fie desfiinţată ”de facto, nu doar cu numele”, el arătând că acest aspect este „un element cheie” legat de prezenţa USR-PLUS la guvernare.

„Legat de Secţia Specială, dincolo de faptul că pentru noi, pentru USR-PLUS, e un element cheie legat de prezenţa noastră la guvernare, dincolo de asta, desfiinţarea Secţiei Speciale e parte a programului de guvernare şi ea trebuie desfiinţată nu doar cu numele, adică să desfiinţăm existenţa SIIJ-ului ca nume şi să o mutăm în altă parte dar exact cu acelaşi mod de funcţionare, ci trebuie cu adevărat desfiinţată şi instituţiile de prelucrare a dosarelor care au responsabilităţi pe diferite categorii de dosare trebuie să poată să-şi facă treaba exact aşa cum şi făceau treaba înainte de înfiinţarea SIIJ-ului. Cred că nu există în coaliţie în momentul de faţă, semne de întrebare legat de necesitatea desfiinţării SIIJ-ului. Discuţiile pe care le avem, sunt legate de modalitatea în care facem lucrul acesta şi modul în care sunt distribuite şi prelucrate dosarele după ce se desfiinţează SIIJ. Aici avem discuţia, mai ales cu colegii de la UDMR”, a afirmat Dacian Cioloş vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Teleorman.

Acesta a precizat că speră ca până la toamnă coaliţia „să găsească formula” privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

„Aici nu tratăm păreri personale, că e vorba de un program de guvernare. Păreri personale poate să aibă oricine (...) partidul vine cu o decizie. Până în momentul de faţă PNL-ul a fost foarte clar că susţine desfiinţarea SIIJ-ului”, a adăugat Cioloş.

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna a precizat recent că este probabil ca în două săptămâni să fie prezentată o propunere de text pentru desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, în condiţiile în care a fost un blocaj pe această temă în coaliţie.

„Foarte clar, însă, varianta UDMR, aceea de a nu desfiinţa Secţia specială, ci doar de a o muta la Parchetul General ca o direcţie, nu este susţinută nici de către PNL, nici de către noi. De aceea încercăm să găsim o altă variantă. Trebuie discutate şi la Ministerul Justiţiei”, a conchis vicepremierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.