Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș SPULBERĂ planurile lui Cîțu și Orban: Decizia privid rectificarea nu o ia PNL, nici USR PLUS, ci o ia coaliția de guvernare

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dacian Ciolos

Decizia privid rectificarea nu o ia PNL, nici USR PLUS, ci o ia coaliția de guvernare, iar suma de 2 miliarde de lei pentru Ministerul Sănătății anunțată de liderul PNL înseamnă că „probabil domnul Orban plusează”, fiind în campanie internă, spune, marți, co-președintele USR PLUS Dacian Cioloș.

„Guvernul acesta e al coaliției, nu al unui singur partid. (...) Ministerul Sănătății e un minister cheie. Avem acolo niște angajamente și eu sunt convins că vom găsi soluții, pentru că dacă nu vom găsi soluții nu avem cum să adoptăm propunerea de rectificare. (...) Probabil domnul Orban plusează. Nu știu cu ce scopuri și cu ce obiective. Eu înțeleg că e o campanie internă și la PNL. Noi suntem un partid responsabil care și-a asumat niște responsabilități. Nu o să comentez declarații politice. Domnul Orban e președintele unui partid din coaliție, nu e în guvern. (...) Decizia privid rectificarea nu o ia PNL, nici USR PLUS, ci o ia coaliția”, spune Dacian Cioloș, scrie News.ro.

Co-președintele USR PLUS mai afirmă că la nivelul coaliției sunt discutate„lucruri mult mai serioase”, nu „reflexiile filosofice ale domnului Orban”.

„Principalul subiect pe agenda (ședinței coaliției - n.r.) va fi discuția proiectului de rectificare bugetară. Rectificarea este o atribuție a coaliției de guvernare, așa cum și adoptarea bugetului a fost o responsabilitate a coaliției. Deci acolo se iau decizii, nu poate să decidă premierul singur sau o altă persoană. Sunt câteva propuneri făcute legate de rectificare. Avem așteptări pentru câteva ministere care nu sunt satisfăcute cu ceea ce a fost propus până acum”, mai spune co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloș.

El a precizat că Ministerul Transporturilor și cel al Sănătății trebuie să primească bani mai mulți în urma rectificării.

„Toate au în spate argumente foarte clare legate de buna fucționare a unor instituții sau a programului de guvernare”, adaugă Cioloș.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți, că va exista o creștere importantă a bugetului Ministerului Sănătății, în urma rectificării bugetare, de 2 miliarde de lei, deși suma cerută fusese de 6 miliarde.

Întrebat de jurnaliști cum se va stabili, totuși, câți vani vor merge la Ministerul Sănătății, în urma rectificării bugetare, ținând cont că s-au cerut 6 miliarde, președintele PNL a spus că „suma este mult mai mare, numai că în fundamentarea solicitărilor trebuie să vedem care sunt cheltuielile efectiv necesare”.

„În discuțiile pe care le-am avut, suma alocată este de aproximativ 2 miliarde pentru bugetul MS”, a răspuns Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.