Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș (USR-PLUS) îl ATACĂ pe Florin Cîțu pe tema Agenției din Sănătate și îi dă un ultimatum: 'Nu e scoasă de nimeni din joben azi'

Lideul USR-PLUS Dacian Cioloș susține că Agenția națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate este un proiect asumat de Guvenrul condus de Florin Cîțu în programul de guvernare, pe care „trebuie” să-l pună în aplicare. De asemenea, el anunță că Biroul Național USR PLUS a stabilit susținerea Ioanei Mihăilă în acest demers și ii solicită premierului Florin Cîțu să susțină „ceea ce și-a asumat deja prin programul de guvernare”. Precizările vin în contextul în care Florin Cîțu spune că agenția nu a fost aprobată de coaliția de guvernare (mai multe aici).

„Am stabilit fără echivoc, astăzi, în Biroul Național USR PLUS, că sprijinim în Coaliție demersurile ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, de înființare a agenției care va construi spitale în România.

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate nu e scoasă de nimeni din joben azi ca să o negociem cu cineva, este un punct clar agreat în programul de guvernare cu care Guvernul Cîțu a fost votat de Parlament si pe care Guvernul Cîțu trebuie să-l pună în practică acum.

Am analizat încă de când USR PLUS era în opoziție de ce nu reușește statul român, de mulți ani, să construiască spitale, deși bani au existat și nu au fost cheltuiți. Concluzia este că Ministerul Sănătății nu avut niciodată capacitatea de a face proiecte mari de infrastructură de sănătate, nu a avut capacitate de coordonare a proiectelor aflate sub autoritățile locale (primării sau consilii județene) și atunci spitalele au fost mereu amânate, iar banii necheltuiți au fost returnați la buget sau pierduți. Acest lucru este inacceptabil în condițiile în care avem și vom avea bani foarte mulți și prin PNRR pentru acest tip de investiții. Avem nevoie să angajăm profesioniști care pot să lucreze la aceste proiecte, avem nevoie de o agenție care să nu fie politizată și birocratizată, ci să răspundă doar la necesitatea de a proiecta și a ridica spitalele așteptate de 30 de ani de români. Această agenție nu înseamnă un plus de birocrație, ci va aduce eficiență și predictibilitate. E nevoie de profesioniști care să aibă un mandat lung, pentru a putea duce planurile la bun sfârșit.

Ioana Mihăilă are toată susținerea USR PLUS, va veni și în ședința Coaliției să răspundă la orice nelămuriri - așa cum a făcut și public - și vrem să știm astăzi că și premierul Cîțu susține ceea ce și-a asumat deja prin programul de guvernare”, a spus Dacian Cioloș, liderul USR-PLUS, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: După Vlad Voiculescu, acum și Ioana Mihăilă are un război cu liberalii! Mărul discordiei? ANIS! - 'E prevăzut în programul de guvernare'

Vezi și: Stenogramele care aruncă în aer Guvernul: liberalii au identificat un tun financiar tras de Cristian Ghinea și USR-PLUS

Vezi și: Primele explicații ale Ioanei Mihăilă, după stenogramele în care liberalii acuză o manevră financiară USR în sănătate - VIDEO

Vezi și: Ioana Mihăilă: În PNRR sunt 150 milioane euro în ajutorul spitalelor pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.