Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş vorbește, în premieră, despre REMANIEREA ministrului Raluca Prună

Ministerul Justitiei
Raluca Pruna

Premierul Dacian Cioloş a precizat miercuri că nu şi-a pus niciodată problema remanierii ministrului Justiţiei, Raluca Prună, afirmând că o susţine pentru că "îşi face bine treaba".

"Doamna Raluca Prună... nu mi-am pus niciodată problema unei remanieri. Eu consider că dânsa îşi asumă cu curaj responsabilitatea pe care o are în calitate de ministru al Justiţiei. Este o poziţie complicată, mai ales la noi în România, unde avem atâtea păreri legate despre modul în care Justiţia trebuie sau nu să îşi facă treaba. Dânsa are acolo nişte responsabilităţi să asigure respectarea legii, să asigure existenţa unei legislaţii bune şi consistente. Din punctul meu de vedere, dânsa îşi face foarte bine treaba şi o susţin", a declarat Cioloş la TVR.

Citește și: Fotografia care a rupt internetul: Nu o să ghicești niciodată ce e / FOTO

În ceea ce îl priveşte pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a fost obiectul unei moţiuni simple în Parlament, premierul a afirmat că a avut o discuţie cu acesta după moţiune şi i-a "pus foarte clar în vedere ce are de făcut".

"La Agricultură a fost o moţiune simplă care a fost votată şi am luat foarte în serios conţinutul acelei moţiuni, în ciuda faptului că au fost întârzieri încă de anul trecut în pregătirea sistemului software pentru plata subvenţiilor. S-au luat nişte decizii cu întârziere pentru că, sigur, fostul ministru al Agriculturii a vrut să aibă mai multe consultări cu agricultorii, dar asta a dus la anumite întârzieri în deciziile privind schemele de subvenţii pentru agricultori şi apoi decizii şi întârzieri în lanţ în realizarea softului. S-au accelerat lucrurile, plăţile directe la hectar au fost realizate deja în proporţie de peste 95%, peste 1,4 miliarde de euro au fost plătite şi sunt acum în curs de plată şi celelalte subvenţii pe diferite sectoare, mai ales pe domeniul animal unde vrem să accelerăm lucrurile. Deci domnul ministru ştie foarte bine ce are de făcut. Pe mine mă interesează acolo în primul rând performanţa. Am avut o discuţie cu dânsul după această moţiune. I-am pus foarte clar în vedere ce are de făcut şi i-am cerut să şi comunice pe măsură ce apar progrese", a mai precizat prim ministrul.

Citește și: A fost dezvirginată, la televizor, în fața mamei: Ce s-a întâmplat la o emisiune din România / VIDEO

Cioloş a adăugat că nu a negociat schimbările celor patru miniştri operate marţi şi că i-a anunţat pe liderii celor două mari partide de intenţia sa cu puţin timp înainte de a face anunţul.

"N-am negociat aceste schimbări. (...) Conform Constituţiei, schimbările de miniştrii sunt responsabilitatea primului ministru care face aceste propuneri şi pe care preşedintele trebuie să le accepte pentru ca ele să devină operaţionale. Eu m-am consultat, într-adevăr, cu liderii celor două mari partide - şi cu liderul PSD şi cu liderii PNL. Nu m-am consultat legat de aceste numiri, ci i-am informat. Am vrut să afle de la mine şi nu din presă de aceste numiri şi cu câteva minute înainte de a anunţa şi de a face acea declaraţie am avut aceste discuţii telefonice în care i-am informat despre deciziile pe care le-am luat. Eu deciziile le iau în funcţie de performanţa miniştrilor, pe care eu o măsor în funcţie de obiectivele pe care le fixez", a spus premierul.

Citește și: DEZVĂLUIRI BOMBĂ – SIE plateste 8000 de euro pe luna un jurnalist

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi pe ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu au fost schimbaţi marţi din funcţie.

Citește și: Tot mai multe adolescente fumează ca să nască bebeluși mai mici

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.