Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daciana Sârbu, discuţii cu comisarul european pentru Sănătate

daciana

Educarea copiilor în legătură cu alimentaţia sănătoasă a fost tema principală a dialogului dintre eurodeputata Daciana Sârbu şi comisarul european pentru Sănătate, Vytenis Andriukaitis, ce a avut loc luni, în prima zi a sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, informează un comunicat transmis marţi de cabinetul europarlamentarului PSD.

Întrevederea, solicitată de eurodeputata PSD, care este şi vicepreşedintă a Comisiei de Sănătate din Parlamentul European, a avut ca scop discutarea planului de acţiune european pentru combaterea obezităţii în rândul copiilor. Daciana Sârbu a subliniat că acesta are în continuare deficienţe în aplicare şi a insistat asupra nevoii de educare timpurie a copiilor cu privire la hrana sănătoasă şi importanta mişcării.

La rândul său, comisarul Andriukaitis a evidenţiat că este nevoie de un efort mai intens şi de durată pentru că acest fenomen să fie combătut cu adevărat.

"Am subliniat că suntem într-o situaţie dramatică - unul din 3 copii între 6 şi 9 ani din Uniunea Europeană suferă de obezitate - şi în opinia mea instituţiile europene nu fac suficient pentru a corecta această situaţie. Fiind chirurg cardiovascular, comisarul Andriukaitis înţelege mai bine decât mulţi cât contează hrana echilibrată şi mişcarea pentru menţinerea sănătăţii, şi mai ales cunoaşte efectele devastatoare ale stilului de viaţă nesănătos", a declarat Daciana Sârbu, potrivit Agerpres.

"Pentru că am vorbit despre alimente sănătoase, inclusiv produsele bio, i-am dăruit comisarului Andriukaitis şi un coş cu bunătăţi bio româneşti, aşa cum am făcut în cazul tuturor oficialilor străini cu care am avut întrevederi. Mă bucur să pot promova România de câte ori am ocazia", a adăugat eurodeputata.

Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prin Childhood Obesity Surveillance Initiative, în 2008, unul din 4 copii suferea de obezitate sau era supraponderal. În 2010, această suferinţă afecta unul din 3 copii între 6 şi 9 ani, se mai menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.