Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daea despre reluarea creșterii de porci: Am intrat în etapa a doua de repopulare, în 4 județe

porci

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat, luni seara, care sunt condițiile în care va continua creșterea de porci în județele afectate de pesta porcină africană (PPA).

„În anumite județe, precum Brăila, Buzău, Bihor și Satu Mare, s-a trecut la etapa a doua de acțiune în combaterea, eradicarea și reluarea activității în gospodăriile populației, unde nu se va întrerupe creșterea (n.red. - de porci)”, a declarat, luni, Petre Daea, într-o emisiune la TVR 1.

Ministrul Agriculturii a precizat că în cele patru județe în care au intrat în etapa a doua de repopulare cu porci fac ceea ce manualul tehnic spune cu claritate. „Parcurgem etape prevăzute în planul de contigență și normele sanitar-veterinare, pentru a putea crește porci. Suntem la faza a doua: am introdus porci santinelă, urmând să vedem cum se comportă în cele 45 de zile, pentru că nu avem de unde să știm”, a detaliat Daea.

În cadrul aceleiași intervenții, oficialul MADR a anunțat că, până la această dată, au fost plătite despăgubiri pentru un număr de 7.545 de dosare din 7.927, în cuantum de 90 de milioane de lei, urmând ca în zilele următoare, banii pentru despăgubiri să ajungă și la alți 382 de fermieri.

PPA a fost semnalată în 260 de localități din 14 județe, cu 1.021 de focare, dintre care 15 în exploatații comerciale, conform celor mai recente date, din data de 18 octombrie, anunțate de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). De asemenea, PPA a fost depistată la 107 cazuri de mistreți, iar în total au fost eliminați 353.914 de porci afectați de boală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.