Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dalai Lama a fost externat după ce a fost tratat pentru o infecție respiratorie

dalai lama

Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, care a fost internat, marți dimineață, într-un spital din New Dehli, India, din cauza unei infecții respiratorii, a fost externat vineri, a declarat secretarul personal al acestuia pentru Reuters, scrie Mediafax.

Dalai Lama, care trăieşte în exil în Dharamsala, India, din 1959 - după eşecul unei revolte tibetane faţă de regimul chinez - şi a primit premiul Nobel pentru pace în 1989, este o personalitate apreciată în lumea întreagă.

Deși discursurile liderului spiritual au rămas foarte populare, acesta și-a redus din angajamentele oficiale și nu s-a mai întâlnit cu un lider al lumii din 2016, în timp ce mai multe guverne au manifestat o precauție în ceea ce privește invitațiile către acesta, de teamă să nu strice relațiile cu administrația de la Beijing.

Tenzin Gyatso, al 14-lea Dalai Lama, s-a născut pe 6 iulie 1935, însă aniversarea lui oficială, bazată pe calendarul lunar tibetan, este celebrată pe 21 iunie. Este Dalai Lama din februarie 1940, iar, în 2011, s-a retras din acţiunile politice.

A călătorit în lumea întreagă ținând discursuri despre subiecte diverse, de la bunăstarea tibetanilor, mediu, economie, drepturile femeilor, non-violență, dialog interconfesional la fizică, astronomie, budism etc. Publicația Time l-a numit "unul dintre copiii lui Mahatma Gandhi" și moștenitorul spiritual al acestuia în ceea ce privește non-violența.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.