Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Damar Hamlin a revenit pe terenul de fotbal american, după şapte luni de la un stop cardiac

captură TV
fotbal american

Damar Hamlin, fundaşul echipei Buffalo Bills, care a suferit un stop cardiac în luna ianuarie, în cursul unui meci, a revenit pe teren sâmbătă în cursul unei partide cu Indianapolis Colts dinaintea noului sezon din liga profesionistă de fotbal american (NFL), informează AFP.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani a disputat primul său meci din luna ianuarie, când în timpul unei partide din sezonul regulat al NFL, împotriva formaţiei Cincinnati Bengals, el a suferit un stop cardiac, după o lovitură puternică în zona pieptului, la un duel cu un adversar, scrie agerpres.ro.

El a primit îngrijiri medicale şi a fost resuscitat rapid pe teren, înainte de a fi transportat la spitalul din Cincinnati, o secvenţă impresionantă, urmărită de milioane de telespectatori care au asistat la meciul respectiv, între două candidate la Super Bowl, pe un stadion plin, redus brusc la tăcere, amintind de pericolul extrem al celui mai popular sport din Statele Unite.

Hamlin, care a rămas în stare critică timp de câteva zile, a făcut progrese rapide şi constante. După ce s-a trezit pe 4 ianuarie, el a fost detubat în seara următoare şi a putut apoi să comunice verbal cu familia şi membrii echipei sale, fiind externat pe 11 ianuarie.

Hamlin a explicat ulterior că incidentul pe care l-a suferit se numeşte "commotio cordis", o cauză rară de stop cardiac generată de o lovitură puternică în piept care provoacă insuficienţă cardiacă.

Noul sezon din NFL va debuta pe 7 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.