Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Damascul critică trimiterea unui convoi militar turc spre un oraş-cheie din regiunea Idleb

damasc

Damascul a criticat luni trimiterea de către Turcia a unui convoi militar ''încărcat cu muniţii'' în sudul provinciei Idleb, la o zi după intrarea trupelor pro-regim în oraşul-cheie Khan Sheykhun, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Vehicule turceşti încărcate cu muniţii (...) se îndreptau spre Khan Sheykhun pentru salvarea teroriştilor (...), ceea ce confirmă încă o dată sprijinul oferit de regimul turc grupurilor teroriste", a afirmat o sursă din Ministerul Afacerilor Externe din Siria, citată de agenţia oficială Sana. La rândul său, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a semnalat raiduri ale forţelor ruseşti şi siriene în apropierea convoiului pentru a-l împiedica să-şi continue traseul. 

Forţele regimului sirian au intrat duminică în Khan Sheykhun, un oraş-cheie din provincia Idleb, în regiunea de nord-est a Siriei dominată de jihadişti, a informat OSDO. "Forţele regimului au pătruns în Khan Sheykhun pentru prima oară de la pierderea controlului în 2014", a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Citește și: Fosta şefă a guvernului polonez a provocat un accident rutier

Cea mai mare parte a provinciei Idleb şi părţi din provinciile învecinate Alep, Hama şi Latakia se află în continuare sub controlul jihadiştilor, la 8 ani de la declanşarea războiului. 
Regiunea Idleb, dominată de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Cham (HTS, fostă ramură siriană a Al-Qaida) şi care mai adăposteşte şi alte câteva grupări rebele, a devenit, de la sfârşitul lunii aprilie, ţinta bombardamentelor aproape zilnice ale forţelor militare ale regimului de la Damasc, susţinute de aliatul său rus. 

Declanşat în 2011, războiului din Siria s-a soldat până acum cu 370.000 de morţi, provocând strămutarea a milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.