Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Damiano Tommasi, cu 25 de selecţii în naţionala Italiei, candidează pentu funcţia de primar al Veronei

wikipedia.org
damiano tommasi

Fostul internaţional Damiano Tommasi, 25 de selecţii în naţionala Italiei, ar putea deveni primul primar de centru-stânga al Veronei după foarte mulţi ani, conform news.ro

În vara anului 2004, Damiano Tommasi avea 30 de ani şi o carieră de excepţie în spate. Format la Hellas Verona, cu o mare împlicare în ultimului Scudetto obţinut de AS Roma, în 2001, şi convocat constant la naţionala Italiei, mijlocaşul şi-a rupt ligamentele încrucişate. Absent de pe teren un sezon întreg, Damiano Tommasi a cerut să-i fie renegociat contractul. Recunoscător clubului, el a semnat apoi pe un sezon cu suma minimă abrobată de sindicat, 1.500 de euro.

Acest tip de poveste este suficient de rară printre jucătorii de acest calibru pentru a nu fi spusă din nou, scrie lequipe.fr. Ea vorbeşte şi despre simţul datoriei şi al responsabilităţii unui om care, la 47 de ani, este pe cale să conducă o nouă luptă, pe frontul politic, de data aceasta. În 2022, el va fi în fruntea unei mari coaliţii care urmează să unească forţele de centru-stânga la alegerile municipale de la Verona.

Oraşul cu aproximativ 260.000 de locuitori, situat în regiunea Veneto, este unul dintre bastioanele istorice ale dreptei din Italia, iar Tommasi pare a fi un om al consensului. Partidul Democrat (Pd), "verzii", "socialiştii" şi alte partide politice l-au ales pe fostul jucător să conducă o campania prin care să încerce să instaleze un primar de stânga la Palazzo Barbieri, într-un moment în care unele oraşe importante din Italia s-au înclinat spre centru-stânga. Candidatura sa a fost anunţată de coaliţie, dar Tommasi nu s-a exprimat încă public pe această temă.

Născut la Negrar, la nord de Verona, Damiano Tommasi a purtat culorile "galben-albastre" ale echipei Hellas Verona din 1993 până în 1996 (77 de meciuri, 4 goluri), înainte de a deveni piesa centrală din compartimentul median al Romei lui Fabio Capello şi de a mai juca la Levante, la Queens Park Rangers şi în China, la Tianjin Teda, în 2009, când a devenit primul jucător italian care s-a aventurat în această ţară.

Doi ani mai târziu, el a preluat conducerea AIC, asociaţia italiană a fotbaliştilor profesionişti. De la scandalul Scommessopoli din 2011 până la criza Covid-19, trecând prin necalificarea echipei naţionale la Cupa Mondială din 2018, Damiano Tommasi a avut de rezolvat câteva probleme spinoase. Când campionatele au fost oprite, în martie 2020, el a dat dovadă de cumpătare declarând: "Trebuie să avem simţul priorităţilor. Fotbalul în acest moment nu este una dintre ele".

Pentru a învinge dreapta la Verona, stânga pariază pe un om care şi-a dovedit autoritatea morală în lumea fotbalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.