Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Damien Chazelle va prezida juriul celei de-a 80-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția

Film Venetia

Regizorul american Damien Chazelle va prezida juriul celei de-a 80-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, care va acorda Leul de Aur unuia dintre filmele aflate în competiţie, în perioada 30 august - 9 septembrie, au anunţat vineri organizatorii.

„Timp de zece zile în fiecare an, acest oraş al artei lui Tintoretto, Titian şi Veronese se transformă într-un oraş al cinematografiei şi sunt măgulit şi onorat să fiu invitat să prezidez juriul în acest an”, a reacţionat câştigătorul premiului Oscar pentru „La La Land', citat de comunicatul de presă, conform News.ro.

La doar 38 de ani, Damien Chazelle, al cărui film "Babylon" (2022) a primit trei nominalizări la cea mai recentă gală Oscar, este deja un obişnuit la Veneţia, unde a deschis în 2016 cu "La La Land" şi în 2018 cu "First Man".

Cineasta franceză Alice Diop, în vârstă de 44 de ani, va prezida juriul Luigi de Laurentiis pentru film de debut. Ea a câştigat în 2022 cu primul său lungmetraj de ficţiune, "Saint-Omer", Marele Premiu al Juriului (Leul de Argint) şi trofeul Lion of the Future.

„Este o mare onoare şi o bucurie”, a comentat Alice Diop, salutând „un festival care m-a primit şi mi-a dat atât de mult anul trecut”.

Juriul secţiunii paralele Orizzonti (Orizonturi) va fi prezidat de italianul Jonas Carpignano, 39 de ani, autor al "Mediterranea" (2015), prezentată la Săptămâna Criticii de la Cannes, şi "A Ciambra" (2017).

Anul trecut, Festivalul de Film de la Veneţia a evidenţiat drama opiaceelor, încununând un documentar despre fotografa Nan Goldin şi lupta ei acerbă împotriva acestui scandal din sănătate care s-a soldat cu sute de mii de vieţi în Statele Unite.

Juriul prezidat de actriţa Julianne Moore a acordat Leul de Aur regizoarei Laura Poitras, în vârstă de 58 de ani, recompensând astfel a treia regizoare la rând, după Audrey Diwan în 2021 ("L'Evénement") şi Chloé Zhao ("Nomadland") în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.