Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Andronic, ieşire violentă: 'Corneliu Vadim Tudor. EXCREMENTUL Zilei'

dan andronic

Patronul cotidianului "Evenimentul Zilei", Dan Andronic, îi plăteşte o poliţă post-mortem lui Corneliu Vadim Tudor. Dacă fondatorul Partidului România Mare a numit ani de zile publicaţia patronată în prezent de Andronic "Excrementul Zilei", politicianului decedat luni i se întoarce "favorul".

"Era adversarul natural al tinerei generații de gazetari care construia 'Evenimentul Zilei'. Ne porcăia în fiecare număr, eram țigani, trădători, jidani, imbecili, propunea arestarea și împușcarea noastră fără judecată, iar pe Ion Cristoiu nu-l scotea din 'Ardei Umplut'. Erau vremuri în care Ion Cristoiu era foarte gras, iar statul de drept nu exista decât pentru câțiva privilegiați. Corneliu Vadim Tudor a făcut tot timpul parte din ei!", scrie Dan Andronic, într-un editorial publicat marţi.

Vezi şi: Cristian Pîrvulescu, necruţător: Moartea lui Vadim Tudor nu e un eveniment

Potrivit lui Dan Andronic, revista "România Mare" a apărut cu aprobarea expresă a premierului din 1990, Petre Roman, care alături de Ion Iliescu, președintele României, își dorea un organ de presă care să "frece ridichea dușmanilor politici". Era perioada ziarelor în sute de mii de exemplare, iar televiziunile de știri erau doar una - TVR, controlată tot de Guvern. Începea perioada manipulărilor sub masca informării, scrie Andronic.

Patronul EVZ trece în revistă ascensiunea politică a lui Vadim Tudor, strâns legată de foştii securişti, dar şi evoluţia sa politică: parte din Guvernul Văcăroiu, parlamentar timp de mai multe mandate, europarlamentar, candidat în turul 2 al alegerilor prezidenţiale, om care a înclinat balanţa la alegerile prezidenţiale din 2004.

Vezi şi: Ce a condus la moartea prematură a lui Vadim Tudor: A luat niste pastile chinezesti

"Am încercat să vă descriu succint viața și activitatea lui Corneliu Vadim Tudor, așa cum am văzut-o eu. Am uitat multe lucruri, pe câteva le-am omis cu bunăștiință. Nu cred că societatea românească are motive să-l regrete ca om politic și ziarist, dar un 'Dumnezeu să-l odihnească!', așa cum se spune la orice trecere în neființă, merită", scrie Dan Andronic, pe evz.ro.

Vezi şi: Ultima CALOMNIE a lui Vadim Tudor. Ce a spus de Halep cu câteva ore înainte de moarte

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.