Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Andronic, prima reacție, după ce ICCJ a pulverizat dosarul în care este judecat el și Elena Udrea

OBSERVATOR
Dan Andronic

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus luni excluderea mai multor probe din dosarul în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, alături de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă, transmite Agerpres.

Citește și: ALERTĂ - ÎCCJ, lovitură pentru DNA în dosarul Udrea-Andronic. Ancheta procurorilor este făcută praf

Potrivit deciziei instanţei, este vorba de emailurile trimise sau primite de Andronic şi documentele stocate pe hard diskuri în legătură cu achiziţionarea şi administrarea SC Editura Evenimentul şi Capital SRL.

Dan Andronic susține că decizia judecătorilor ICCJ este una normală pentru că dosarul DNA frizează absurdul.

”Era de așteptat decizia. Ce s-a întâmplat în dosar frizează absurdul. Mi-au făcut o percheziție informatică, au luat tot. După vreo doi ani, cei de la DNA s-au hotărât să facă altă percheziție informatică, fără mandat. În prima înștiințare scria că percheziția este unică.

Am fost chemat la martor în primul dosar. Am dat declarație, dar pentru că declarația era favorabilă Elenei Udrea, m-au făcut martor mincinos. Este o tactică obișnuită a procurorilor. Au acționat ca niște hackeri. Cu un program-spion au obținut clona și au intrat pe e-mail fără să respecte nicio lege. Diferența dintre procurori și hackeri e egală cu zero. Curtea a eliminat din rechizitoriu toate informațiile obținute ilegal, în disprețul legii.

Miza a fost importantă pentru mine, pentru că dacă s-ar fi consfințit procedeul acesta al DNA, ar fi fost grav. M-am întrebat care este motivul, dar n-am găsit niciunul. Am descoperit totul citind actele din dosar. A fost o luptă grea, pentru că nu exista un precedent, așa că este o decizie istorică. Dosarul era construit pe o bază falsă și încercau cu ardoare să demonstreze contrariul. Avocatul i-a spus procurorului că nu este legal ce au făcut. Acesta a dat un exemplu pueril în instanță.”, a declarat Dan Andronic, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.