Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Bădin, partener Deloitte România: Autorităţile ar trebui să ia măsuri anticiclice şi să crească investiţiile publice, în această perioadă de criză

deloitte

Mediul de afaceri îşi doreşte ca autorităţile să ia măsuri anticiclice şi să crească investiţiile publice, pentru a depăşi această perioadă de criză, a declarat, marţi, Dan Bădin, partener în cadrul Deloitte România, într-o întâlnire online cu presa, potrivit Agerpres.

"Noi ne dorim ca, în această perioadă de criză, Guvernul şi Parlamentul să ia măsuri anticiclice. Acum un an, doi, trei, vorbeam de faptul că, în perioada de creştere economică, la noi se iau măsuri prociclice, de tăiere a taxelor, şi ce vom mai face când nu vom mai putea să luăm măsuri când va veni criza. Criza a sosit, posibilităţile Guvernului sunt destul de reduse pentru a lua măsuri anticiclice, de aceea, în perspectivă fiscală, companiile se aşteaptă ca, dacă nu vor exista reduceri de taxe, cel puţin să nu se mărească în această perioadă", a spus Bădin.

Potrivit acestuia, gradul ridicat de utilizare a digitalizării face necesară debirocratizarea, uşurarea interacţiunii cu autorităţile, iar aceasta este o altă zonă unde contribuabilii îşi doresc paşi concreţi.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

"Se pare însă că de o reformă mai amplă încă nu se vorbeşte la nivelul autorităţilor, însă există paşi concreţi înspre reforme sectoriale în ceea ce priveşte digitalizarea. Sunt de dorit în această perioadă investiţiile publice, pe de o parte pentru că unele companii vor fi nişte beneficiari direcţi ai acestor investiţii, pentru că vor fi cei care le vor realiza şi vor obţine venituri, iar pe de altă parte un lucru pe care îl spunem de foarte multă vreme, faptul că este nevoie de crearea infrastructurii - că este de transport, de comunicaţii sau de altă natură, pentru că infrastructura duce la facilitarea creşterii afacerilor şi chiar atragerea de noi investiţii", a continuat Bădin.

În zona fiscală mai sunt măsuri solicitate de mediul de business, care încă nu au fost luate.

"Vorbim despre consolidarea fiscală, de mulţi ani, dar legea e în dezbatere în Parlament de peste un an şi tot ni se spune de la o lună la alta că se va întâmpla şi din păcate nu ştim dacă sunt şanse să treacă până la alegeri, iar după rămâne de văzut", a susţinut specialistul companiei de consultanţă.

El a amintit şi de Legea offshore, care a blocat investiţii masive în zona petrolieră din Marea Neagră.

"În această perioadă cash-ul este o problemă, se aşteaptă relaxarea tratamentului fiscal al cesiunii de creanţe, deci sunt destul de multe zone unde este nevoie de ajutor din partea autorităţilor. Trecem printr-o perioadă grea şi dacă vom fi împreună ne va fi mai uşor să trecem cu bine", a mai afirmat Dan Bădin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.