Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna a dat ordin în USR: 'Clar este nevoie de un guvern stabil'

captura Antena 3
Dan Barna

Dan Barna a declarat, marţi, că România are nevoie de un Guvern stabil şi a adăugat că partidul înclină "foarte mult" spre a acorda un vot de susţinere Guvernului Cîţu, dar decizia urmează să fie luată la nivelul grupului parlamentar.

"În momentul de faţă, este un nevoie de un Guvern cu toată forţa Guvernului unui stat, pentru a lua măsurile necesare. E foarte important, dincolo de declaraţii de bună credinţă la televizor, e nevoie de decizii ferme. Altfel, fenomenul din Italia se poate întâmpla în România în două săptămâni. (...) Înclinăm foarte mult să exprimăm acest vot de susţinere a Guvernului Cîţu. Este o decizie pe care o vom lua joi cu colegii din grupul parlamentar, dar, la cum arată lucrurile, clar este nevoie de un guvern stabil", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei, după consultările de la Palatul Victoria.

Conform lui Barna, în contextul situaţiei generate de răspândirea coronavirusului, anticipatele au devenit un "subiect de plan doi".

"Există şi aşteptarea aceasta pentru a vedea ce se va întâmpla joi şi care va fi decizia Curţii referitoare la ordonanţa privind anticipatele. În momentul de faţă, însă, prioritară pentru România este asigurarea sănătăţii publice, limitarea riscului de dispersie a acestui virus, care afectează semnificativ Europa. Din această perspectivă, noi credem că subiectul anticipatelor este un subiect de plan doi. Necesitatea de avea un Guvern capabil să ia măsuri ferme... Vedem ce s-a întâmplat pe interzicerea adunărilor şi suspendarea cursurilor la şcoală. Totuşi, grădiniţele particulare continuă să funcţioneze, tocmai pentru că nu este o bază legală pentru care s-au luat aceste măsuri şi atunci conformarea ţine de bunul simţ sau decizia de oportunitate a unei companii sau a alteia. Dar lucrurile acestea nu pot să continue în situaţia în care avem un risc de răspândire a virusului", a explicat el.

Citește și: Raed Arafat face acuzații grave: ‘Trebuia să avem stocuri de acum doi ani’

Barna a adăugat că parlamentarii USR vor susţine iniţiativele care prevăd măsuri ferme şi autoritare pentru limitarea impactului COVID-19.

"În ceea ce priveşte baza legală necesară, referindu-ne la restrângerea şi limitarea anumitor drepturi, cât şi cea legată de eventuala amânare a alegerilor, ne-am exprimat disponibilitatea foarte clară de a susţine parlamentar un astfel de demers şi chiar am solicitat Guvernului ca în zilele următoare să vină cu iniţiativele necesare pentru a putea să ia măsuri ferme şi autoritare pentru limitarea impactului acestei afecţiuni", a precizat Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.