Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, despre scrisoarea către Orban: Nu putem susține un instrument folosit de PSD pentru lupta politică la televizor

captură TV
Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, a explicat luni, contactat de ȘTIRIPESURSE.RO, de ce nu a semnat scrisoarea către premierul Ludovic Orban, pentru inițierea unui dialog între partidele parlamentare și Executiv. Dan Barna a declarat că în continuare susține principiul necesității unui dialog între Palatul Victoria și Parlament, dar nici PMP nu semnase scrisoarea și demersul devenea doar „un instrument al PSD” și o temă de „luptă politică la televizor”. Dan Barna semnalizează însă o „cursă a înarmării pe legiferare” care trebuie să înceteze:

  • „Intelegerea pe care am avut-o la momentul acela (la videoconferinta de saptamana trecuta, n.red.) a fost ca toate partidele parlamentare, evident ca nu vorbim aici de PNL, vor semna aceasta scrisoare. Am vazut ca PMP nu au semnat scrisoarea si nu am semnat nici noi. Vrem un demers parlamentar sustinut cu toata credinta, pentru ca eu chiar cred ca trebuie sa avem un dialog intre partidele parlamentare si Guvern, dar in momentul in care acesta devine doar un instrument al PSD, evident ca nu aveam cum sa il sustin, e foarte simplu.
  • Pozitia mea a fost ca daca semneaza toata lumea, USR sustine acest punct de vedere fara nicio problema. Daca devine doar un instrument de lupta politica la televizor, nu. Eu cred ca nu de politichism e nevoie acum si nu asta asteapta cetatenii de la noi.
  • Logica acelei intalniri si logica pentru care am spus ca toate partidele parlamentare sustin demersul vom semna si noi fara problema, a fost acela ca in momentul de fata e important sa evitam o competitie inutila si stupida, o cursa a inarmarii pe legiferare, Guvernul face ordonante, PSD-ul impinge legi in Parlament, nu discutam unii cu altii, vin ordonantele si le schimbam, legile sunt atacate de Guvern la CCR.
  • Este nevoie, si acesta este mesajul pe care il sustin in continuare, sa existe un dialog pe masurile pe care le propune Guvernul. Daca continuam sa ne luptam in continuare intr-un dialog al surzilor, e foarte greu sa raspundem asteptarilor cetatenilor”, a declarat Dan Barna pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Citește și: Şomajul tehnic forţat, între fantezie şi realitate: Orban riscă să ajungă Boc 2 (surse) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.