Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna anunță ieșirea ministrului Justiției, după ordinul lui Iohannis: Este foarte greu de explicat

Facebook
Dan Barna

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion (USR), să explice public cum s-a ajuns la clasarea ”Dosarului 10 August”. Liderul USR, Dan Barna, susține că a discutat deja cu Stelian Ion, iar acesta va ieși într-o conferință de presă, însă apreciează că decizia în acest dosar este ”revoltătoare și inexplicabilă”.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de la tribuna ICCJ: anunță schimbarea legilor justiției

”Era la fel de nemulțumit și supărat cum sunt și eu și cum este cea mai mare parte a societății, pentru că și eu am fost atunci în piață, sunt filmulețele pe FB, cu gazele, cu lacrimile șiroind, cu toată revolta, cu oamenii bătuți. E o decizie dezamăgitoare a justiției. Dacă e să spunem lucrurilor pe nume asta e, o decizie inexplicabilă, mă rog, foarte greu de explicat. Stelian, am vorbit și astăzi cu el, va ieși într-o conferință de presă să explice tehnic, deși nu e rolul ministrului justiției să comenteze deciziile judecătorilor, asta e o altă situație. Mă aștept ca și CSM să aibă un punct de vedere față de o hotărâre cel puțin stupefiantă.”, a spus Dan Barna, într-un interviu pentru G4Media.

Barna susține că a discutat cu Stelian Ion și arată că nu înțelege decizia din acest dosar, asta pentru că amândoi au fost în Piața Victoriei și au văzut exact ceea ce s-a întâmplat.

”Discuția detaliată am avut-o în Parlament, când eram la votul bugetului, acolo am discutat. Spunea că va face o analiză în cadrul ministerului să vadă întregul context. Eram încă sub impresia știrii incredibile. Faptul că oamenii au fost bătuți, gazați, fugăriți de jandarmi, cu căști cu numere ascunse, adică era evident că a fost complet în afara legii ce s-a întâmplat acolo, să ți se spună că totul e în regulă și nu e nimeni vinovat este ….O să iasă într-o conferință de presă într-un termen foarte scurt pentru a ne spune toate concluziile cel puțin administrative dinspre minister”, a mai spus Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.