Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna atacă Guvernul: 'Muncești două ore, PSD-PNL-UDMR te taxează cât pentru opt ore'

dan barna

Fost vicepremier Dan Barna acuză marți coaliția de guvernare pentru suprataxarea contractelor part-time, fostul lider USR fiind de părere că măsura nu va face decât să crească munca la negru.

„Guvernul socialist cu epoleți PSD-PNL-UDMR, antonim cu transparența și predictibilitatea, a modificat din nou, de pe o zi pe alta, din pix, Codul fiscal, pentru a introduce noi taxe. Adică pentru a-i sărăci și mai tare pe români, că doar nu era suficientă inflația de peste 15% sau faptul că am ajuns să ne împrumutăm la cel mai mare cost din UE, de aproape 9%.

Și în cine să lovească coaliția sărăcirii dacă nu în cei care susțin toate cheltuielile aberante pe care le tot fac, adică mediul privat. Micii întreprinzători, cei din domeniul HoReCa și inclusiv cei care au contracte part-time, care vor trebui să plătească la stat cât plătește un angajat cu normă întreagă. Pe scurt: muncești două ore, PSD-PNL-UDMR te taxează cât pentru opt ore”, a scris Barna pe Facebook.

„Această suprataxare aberantă a românilor cu contracte part-time, cu care PNL nu era de acord acum patru ani, dar „a uitat” între timp, nu va face decât să alimenteze și mai mult economia neagră, adică va crește evaziunea fiscală, fix ceea ce ar trebui să combatem. Deci așa vrea „cel mai stabil, solid și performant guvern din ultimii ani” să țină în frâu criza economică: să pună jugul fiscal celor care și așa sunt îngenuncheați de explozia prețurilor, totul pentru a face rost de bani pentru pensiile speciale și pentru a acoperi miile de sinecuri create pentru pile și odrasle de partid”, a continuat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.