Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna DĂ DETALII despre scandalurile care ZGUDUIE USR: ce spune despre ANCHETA DLAF și ASCUNDEREA salariilor angajaților de la partid

captura Antena 3
Dan Barna

Prorogarea pensiilor speciale pentru primari reprezintă zilele acestea "un cartof fierbinte", declară preşedintele USR, Dan Barna, care precizează că se aşteaptă ca premierul Ludovic Orban să emită o ordonanţă prin care să fie amânat din nou termenul de intrare în vigoare a respectivei prevederi din Codul administrativ.

Într-un interviu acordat AGERPRES, Dan Barna afirmă că, după alegerile din 6 decembrie, există perspectiva unei coaliţii PNL-USR PLUS, aspect pe care alianţa îl priveşte "cu responsabilitate şi cu maturitate". El subliniază că relaţia cu liberalii este una "principială", astfel încât USR PLUS susţine măsurile bune, dar critică "iniţiative de genul plasat terenuri cu dedicaţie" sau pensii speciale pentru primari.

AGERPRES: Aţi declarat că furnizorii dumneavoastră din perioada în care eraţi consultant pe proiecte europene au primit întrebări şi solicitări din partea Departamentului Pentru Lupta Antifraudă (DLAF). Aţi mai avut semnale în acest sens?

Dan Barna: Am văzut că s-a rostogolit în diverse - să le zicem mijloace media, care susţin diverşi oponenţi politici - s-a încercat din nou să se rostogolească această idee. În toată această perioadă, din momentul în care eu am intrat în politică, din 2016, până astăzi, nu a existat nici măcar o singură solicitare din partea vreunei autorităţi în ceea ce mă priveşte. O invitaţie, o întrebare, o cerere, o adresă trimisă, un document, o informare în ceea ce mă priveşte. Aceasta este realitatea factuală. Restul e campanie de presă, sunt mesaje rostogolite, ştiri false grămadă. Am fost şi în campania de prezidenţiale, şi de atunci, deseori, ţinta unor atacuri absolut abjecte şi absurde. Şi cu proiecte cu copii... Nu am avut în viaţa mea un proiect cu copii, de exemplu, ca să vă dau banale exemple de minciuni sfruntate care nu aveau legătură, nici măcar un vârf de adevăr. Deci nu a fost în toată această perioadă o singură solicitare sau adresă care să îmi fie adresată de către vreuna din autorităţile statului, legată de activitatea mea economică dinainte de a deveni om politic.

AGERPRES: Nici măcar DLAF?

Dan Barna: Nici măcar acest departament nu mi-a trimis vreo adresă, vreo solicitare.

AGERPRES: Dumneavoastră, în mod direct. Dar acestor furnizori?

Dan Barna: E dreptul oricărei instituţii să facă verificările necesare. Am spus-o şi în campania de la prezidenţiale. Sunt foarte deschis, foarte transparent. Dar în momentul în care aceste demersuri se întâmplă doar în campania electorală şi nu îmi sunt adresate întrebările mie, ca să pot să răspund, apare un semn de întrebare. Dar în ceea ce mă priveşte nu a existat de la niciuna din instituţii nicio solicitare, nicio întrebare în ceea ce mă priveşte, în toţi aceşti ani.

AGERPRES: A existat o solicitare din partea Asociaţiei Evoluţie în Instituţie, pentru a face publice salariile angajaţilor USR. Înţeleg că asociaţia respectivă nu a primit răspunsul şi în cele din urmă chiar a făcut apel la justiţie, a primit o decizie favorabilă din partea Curţii de Apel. Veţi face publice aceste salarii?

Dan Barna: Categoric, în următoarele două zile. Colegii mei exact acum lucrează la răspuns. Vor fi puse pe site. Nu e nicio problemă.

AGERPRES: Dar ce s-a întâmplat? Din ce cauză?

Dan Barna: A fost o decizie a vechii structuri de management intern, o interpretare de un fel a solicitării. În următoarele două zile se va clarifica. Nu avem nimic de ascuns. Lucrurile sunt foarte simple.

AGERPRES: Aveţi un mesaj de adresat alegătorilor USR PLUS? Populaţiei care se va prezenta la urne?

Dan Barna: Mesajul este acelaşi pe care l-am transmis pe parcursul acestui interviu: 6 decembrie este o oportunitate uriaşă pe care o avem o dată la patru ani să decidem cum poate să arate guvernarea României. USR PLUS vine cu această onestitate şi competenţă, cele două valori de care avem atâta nevoie şi de care e fundamental important să ţinem cont când ne gândim la o Românie a viitorului, o Românie care nu doar că trebuie să fie o Românie fără hoţie, dar trebuie să fie o Românie în care tinerii şi cei plecaţi să poată să se întoarcă, dacă doresc lucrul acesta, sau să îşi dorească să rămână. Pentru că avem astăzi 50% din tinerii de liceu care vor să plece din ţară. Dacă nu schimbăm felul în care facem politică, România o să devină o gară de tranzit între est şi vest. Or, lucrul acesta chiar depinde de noi şi de generaţia mea. Şi USR PLUS exact asta vă propune: Haideţi la vot, votaţi USR PLUS! Venim cu dorinţa de a face reforme. Lucrul acesta se poate, depinde de dumneavoastră: USR PLUS! Haideţi şi votaţi!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.