Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Dan Barna nu mai are răbdare: Liderul USR vrea desfiinţarea SIIJ chiar şi înainte de avizul Comisiei de la Veneţia

Inquam Photos / George Calin
Dan Barna

Dan Barna a spus că USR PLUS vrea ca Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie să fie desfiinţată în această sesiune parlamentară sau într-o sesiune extraordinară în luna iulie.

„Avem în momentul de faţă şi raportul MCV. Am văzut că e un raport care arată bine, cât timp reuşim să îndeplinim aceste cerinţe, printre care şi desfiinţarea SIIJ -, avem şi decizia din 18 mai a Curţii de Justiţie a UE şi aşteptăm la începutul lunii iulie şi decizia Comisiei de la Veneţia pe acest subiect. Este foarte clar şi este dorinţa pe care o avem ca fie în această sesiune, până la finalul ei, fie într-o sesiune extraordinară, în luna iulie, să se termine povestea SIIJ, să eliminăm această excrescenţă dureroasă de pe sistemul de justiţie care a adus atâtea deservicii şi a afectat atât de semnificativ percepţia sistemului de justiţie din România”, a afirmat Dan Barna, la finlaul Biroului Naţional al USR.

Vicepremierul a adăugat că va deschide subiectul desfiinţării SIIJ în şedinţa coaliţie de luni.

„Este un subiect pe care îl voi discuta şi în această seară la coaliţie, cel legat de calendarul asumat pentru a avea şi în Senat votul privind desfiinţarea SIIJ”, a explicat Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.