Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna despre Constituția României: 'Este ca o haină veche care e ruptă la coate şi scurtă la mâneci, care nu mai cuprinde realitatea actuală'

captura Antena 3
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, afirmă că se impune modificarea Constituţiei României întrucât nu mai cuprinde realitatea actuală, fiind necesară o reformă constituţională profundă, astfel încât, în situaţia în care apare o criză politică, să poată fi declanşate alegeri anticipate, potrivit Agerpres.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Accident cu cinci mașini lângă Ambasada Chinei din București

"La momentul acesta trebuie schimbată şi Constituţia, fiindcă este ca o haină veche care e ruptă la coate şi scurtă la mâneci, care nu mai cuprinde realitatea actuală a României. De aceea e nevoie de o reformă constituţională foarte importantă, în care, în situaţie de criză, să poţi avea anticipate, să te întorci la popor. Pentru că altfel vedem un PSD care nu mai are legitimitate deloc, rezultatele de anul trecut au confirmat, care ţine Parlamentul captiv şi face toate aceste bătăi de joc, din punctul meu de vedere, a ceea ce înseamnă perspectiva de ieşire din criză", a declarat Dan Barna, la Digi 24.

Liderul USR a precizat că alegerile anticipate nu pot fi declanşate altfel decât în modul în care se vede în ultimele zile în spaţiul public, fiindcă Legea fundamentală a ţării nu permite altă procedură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.